vtbkultuur Sint-Niklaas

Sint-Niklaas

Zuidelijk Afrika: van Namibië tot Zimbabwe

Patrick Dewilde neemt ons mee naar een reis van meer dan 5 000 km door het Zuidelijke Afrika

Datum: 03/10/2019
Uur: 20:00
Plaats: de Stedelijke Openbare Bibliotheek
Adres: Hendrik Heymanplein 3, 9100 Sint-Niklaas
Prijs leden: 5
Prijs niet-leden: 6
Type: Reportage of lezing

We maken een reis van meer dan 5000 kilometer door Zuidelijk Afrika.

In Namibië rijden we door de Kalahari-woestijn en maken we kennis met de levenswijze van de Bosjesmannen en de Himbas. Voor de kust van Walvisbaai varen we tussen duizenden zeeleeuwen. In Zimbabwe schitteren de Victoria-watervallen en de lang onontdekte paleizen van Groot-Zimbabwe. Lesotho bereiken we door de gevaarlijke Sani-pas op te rijden en op de hoogvlakten maken we kennis met de beste schaapscheerders ter wereld. In Swaziland logeren we in het safaripark van koning Mswati, die, alhoewel hij al 15 echtgenotes heeft, er elk jaar nog één bijneemt.

De grote wildparken van Zuid-Afrika en Botswana hebben een fascinerende fauna en flora. Maar er is zo veel meer te beleven: de omgeving van Kaapstad met zijn wilde kusten langs Kaap de Goede Hoop, de Tafelberg, de wijngaarden van Stellenbosch en het Robbeneiland waar Nelson Mandela jarenlang gevangen zat. In Kwazulu-Natal zijn er de tropische stranden, de majestueuze Drakensbergen en de erfenis van de grote Zulu-koning Shaka Zulu.

Een reis door Zuidelijk Afrika is ook een reis door de tijd: van de 30.000 jaar oude cultuur van de Bosjesmannen, over de komst van de Bantoe-stammen en de kolonisatie door Portugezen, Hollanders en Engelsen, tot de meer recente tijden met Boerenoorlogen, Apartheid en Nelson Mandela.

Met foto's, filmpjes en live commentaar schetsen we de geschiedenis, de natuur, de cultuur en de mensen van Zuid-Afrika, Namibië, Lesotho, Swaziland en Zimbabwe.

 

Locatie: Conferentiezaal van de Stedelijke Openbare Bibliotheek, Hendrik Heymanplein 3, Sint-Niklaas.

Toegang : € 5 voor leden vtbKultuur en VAB, € 6 niet-leden. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Let op het beginuur!

Coördinatie: Patrick Dewilde (pdewilde9@msn.com of 0478/281486

<
>
x