vtbkultuur Sint-Niklaas

Sint-Niklaas

NEW YORK EN FRANK SINATRA

In 2018 is het 20 jaar geleden dat Frank Sinatra overleed. Een goede reden om Frank ‘Old blue eyes’ te herdenken. Joris De Voogt, reisjournalist voor Het Laatste Nieuws en fan van Sinatra, ging op zoek naar de roots van de allerberoemdste Italiaans-Amerikaanse zanger

Datum: 19/04/2018 tot 01/01/1970
Uur: 20:00
Plaats: stadsbibliotheek
Adres: hendrik Heymanplein 3, 9100 Sint-Niklaas
Prijs leden: 4
Prijs niet-leden: 5
Thema: Podiumactiviteiten
Type: Reportage of lezing

In 2018 is het 20 jaar geleden dat Frank Sinatra overleed. Een goede reden om Frank ‘Old blue eyes’ te herdenken. Joris De Voogt, reisjournalist voor Het Laatste Nieuws en fan van Sinatra, ging op zoek naar de roots van de allerberoemdste Italiaans-Amerikaanse zanger.

De tocht brengt ons eerst naar Sicilië en daarna belanden we in het stadje Hoboken in New Jersey en de wijk Little Italy in Manhattan, New York.

Via foto’s, muziek- en filmfragmenten volgen we de tijdlijn van Sinatra’s leven en muzikale loopbaan. We starten de zoektocht in het Siciliaanse dorp waar de vader van Frank Sinatra vandaan kwam. Dan steken we de grote plas over naar het stadje Hoboken aan de Hudson River, op een boogscheut van Little Italy in Manhattan, New York. We bezoeken de plaatsen waar Frank Sinatra werd geboren, opgroeide en ook zijn doorbraak kende als piepjonge zanger. In Little Italy gaan we eten in La Grotta Azzura, het restaurant waar Frankie graag vertoefde met zijn fameuze Rat Pack.

Reisjournalist Joris De Voogt toont ook zijn foto’s van de jaarlijkse processie in Little Italy ter ere van de patroonheilige San Gennaro. De processie is bekend van de filmcyclus “The Godfather” en de tv-serie “The Soprano’s”.

Sinatra’s leven verliep met ups en downs. Doorheen de muziek en filmfragmenten ontdekken we waarom zijn stem en persoonlijkheid zo fascinerend waren.

<
>
x