vtbkultuur Sint-Niklaas

Sint-Niklaas

natuurwandeling : lente in het Stropersbos.

Bijna 10 jaar na de realisatie van de herinrichting van de natuur in dit gebied is het eens zo donkere Stropersbos nu een aaneenschakeling van droog tot vochtig gemengd bos, elzenbroekbos, natte en droge weiden met heidevegetatie en zo meer.

Datum: 28/04/2019
Uur: 14:00
Uur van samenkomst: 13:30
Plaats: SINT-NIKLAAS
Adres: HEISTRAAT 92, 9100 Sint-Niklaas
Plaats van bijeenkomst: MODECOUPON
Prijs leden: 1
Prijs niet-leden: 1
Type: Wandeling of fietstocht

Bijna 10 jaar na de realisatie van de herinrichting van de natuur in dit gebied is het eens zo donkere Stropersbos nu een aaneenschakeling van droog tot vochtig gemengd bos, elzenbroekbos, natte en droge weiden met heidevegetatie en zo meer. We wandelen door het zuidelijke begrazingsblok langs de Trompkapel naar het oosten om nadien via het noordelijke begrazingsblok terug te keren naar de Liniedreef. We hebben aandacht voor de ontluikende natuur, fauna en flora, en onvermijdelijk voor de rijke geschiedenis van dit gebied.

 

Praktisch: Vertrek aan Modecoupon, Heistraat 92, Sint-Niklaas om 13.30 u, start van de wandeling om 14u aan ingang Stropersbos, De Stropersstraat (N403) ter hoogte van Liniedreef (rechtover handelszaak Donckers). Carpooling is mogelijk mits een kleine bijdrage van € 2 aan de bestuurder. Er is geen drankgelegenheid onderweg. Afhankelijk van het weer in april kunnen wandelschoenen of laarzen aangewezen zijn. Bij vertrek bekijken we welk schoeisel voldoet. Honden zijn niet toegelaten in de begrazingsblokken, ook niet aan de leiband. Leiding : Koen.

<
>
x