vtbkultuur Sint-Niklaas

Sint-Niklaas

KUNSTENAARSBEZOEK WIM WAUMAN

BEZOEK AAN HET ATELIER VAN WIM WAUMAN

Datum: 21/09/2017 tot 01/01/1970
Uur: 18:50
Plaats: KARDINAAL CARDIJNLAAN 47, 9100 SINT-NIKLAAS
Plaats van bijeenkomst: 18U50
Prijs leden: 4
Prijs niet-leden: 5
Type: Evenement

Na Hans Nagy, Paul Dekker, Dora De Coninck, Raf Coorevits en anderen bieden we je nu de gelegenheid om een bezoek te brengen aan de Sint-Niklase kunstenaar Wim Wauman. Wie het parcours van "Coup de Ville" in 2016 gevolgd heeft, heeft van zijn werk kunnen genieten in de winkel van Rik Bosteels (rechtover de Onze-Lieve-Vrouwkerk). Hij behoorde trouwens tot de best gesmaakte artiesten van het parcours.

In het begin van zijn carrière werd zijn fotografische blik voornamelijk overheerst door een eenvoudige maar diepe verwondering om de dingen zoals ze zijn.

Vanuit een stijgende belangstelling voor het stilleven, heeft zijn artistieke praktijk zich de laatste jaren steeds meer naar binnen gericht: binnen de muren van het atelier en de studio maar ook in de verbeelding (als schepper).

Momenteel evolueert zijn studiowerk steeds meer naar uitgekiende composities met een bedrieglijk karakter, gekenmerkt door het gebruik van verschillende houttexturen en tinten, geometrische vormen en een spel met licht en schaduw. (meer info op Kunstenpunt beeldende kunst: http://bamart.be/nl/artists/detail/381)

Je moet geen kunstkenner zijn om van zijn creaties te genieten, ze zijn zowel figuratief als abstract. Bovendien is Wim iemand die het verhaal van zijn werk vlot en voor iedereen begrijpelijk kan vertellen.

 

Praktisch: Wij verzamelen op donderdag 21 september om 18.50 u aan de Kardinaal Cardijnlaan 47 in Sint-Niklaas en worden door de kunstenaar ontvangen om 19 uur. Deelname: € 4 leden vtbKultuur en VAB, € 5 voor niet-leden. Inschrijven doe je bij Willy Toté, Colmarstraat 6, tel. 03 776 87 43 of e-mail willy.tote@edpnet.be. Maximum aantal deelnemers: 15.

<
>
x