vtbkultuur Sint-Niklaas

Sint-Niklaas

KnipoogDag Mechelen

Beleef en ontdek Mechelen

Datum: 25/03/2017 tot 01/01/1970
Plaats: Mechelen
Prijs leden: 40
Prijs niet-leden: 46
Type: Evenement

Het volledige programma vind je hier terug vanaf 10 januari

Voormiddag : geleid bezoek

Middagmaal: 12 u en 14u

Namiddag: 14.00u tot 17.00u vrije bezoeken

De Sint-Romboutstoren torent boven de stad uit. Het is één van de meer dan driehonderd beschermde Mechelse monumenten. Maar Mechelen is zoveel meer: charmant en compact, stad aan de Dijle, de thuishaven van Margareta van Oostenrijk en wereldwijd bekend van het Gouden Carolusbier van brouwerij Het Anker. Naast historische blikvangers tref je hier ook hedendaagse architectuur aan. Zo zijn de nagelnieuwe woonsites, prachtige renovaties en de vele vernieuwde vlietjes op historische locaties prachtige voorbeelden van stadsvernieuwing.

 Met het project Op.Recht.Mechelen staat de stad ook in het teken van de herdenking van de Grote Raad waarmee ze de Europese bakermat was van justitie. Tijdens de KnipoogDag wandel je letterlijk doorheen de geschiedenis. Gidsen vergasten je op tal van anekdotes, verhalen en feiten. Je geniet ook van verrassende concerten en animatie.

Afsluiter van 17.00 u. tot 18.00 u. Op het gezellige Cultuurplein sluiten we de KnipoogDag af met muzikale animatie. Hier vergasten we je trouwens in de loop van de namiddag met een lekkere Maneblusser

 

<
>
x