vtbkultuur Sint-Niklaas

Sint-Niklaas

Knipoogdag Genk

Evenement in Genk Het dagprogramma is volzet. Het namiddagprogramma met eigen vervoer is mogelijk. Een toegangsbewijs voor alle punten kan u op zondag 25 maart aanschaffen op het centraal punt C-Mine. alle info namiddagprogramma www.knipoogdag.be

Datum: 25/03/2018 tot 01/01/1970
Plaats: Genk
Type: Groepsbezoek

Op zondag 25 maart 2018 organiseert vtbKultuur Nationaal een geleid bezoek aan Genk, de jongste stad van België: we vinden er een boeiend mijnerfgoed, een ongerepte natuur, vernieuwende cultuur- en kunstprojecten, en we kunnen er multicultureel smullen!

u kan enkel nog deelnemen aan het namiddagprogramma met eigen vervoer.

C-mine, op de oude mijnsite van Winterslag, is dan onze uitvalsbasis om Genk verder te verkennen. De deelnemers kunnen dan op eigen houtje deelnemen aan heel wat activiteiten. We geven alvast enkele ingrediënten. Aan elk om het meest smaakvolle menu samen te stellen!

Verken het Energiegebouw dat plaats biedt aan het cultuurcentrum en designcentrum.

Daal af in het ondergrondse belevingsparcours C-mine Expeditie. Hier wandel je door oude tunnels en langs nieuwe uitdagende installaties tot op de top van de schachtbok.

Ontdek het voormalige metaalmagazijn dat nu het werkterrein is van Pieter Stockmans, de internationaal gerenommeerde keramist.

Loop verloren in het Labyrint, een imposante stalen installatie van het kunstenaars- en architectenduo Gijs Van Vaerenbergh.

Laat je verrassen met mini-concerten van de Genkse Academie voor Kunst in het Cultuurcentrum en C-Crib.

In de nabijgelegen Vennestraat smelten Italië, Turkije en Griekenland samen tot één zuiderse proeftuin. Je kan er pop-up activiteiten beleven in verschillende handelszaken.

De tuinwijk van Winterslag kan je spelenderwijs verkennen. Het spel OndersteBoven daagt je uit om een mysterie op te lossen.

Ook in het centrum van Genk kan je heel wat cultuur opsnuiven. Een gratis pendelbus brengt je van C-mine naar het centrum van Genk en terug.

Verwonder je over de hedendaagse architectuur van de bibliotheek of het Botta-gebouw.

In de villa Le Coin Perdu, de voormalige kunstenaarswoning van Emile Van Doren, vind je een verrassende collectie van landschapsschilderijen en tekeningen uit het begin van de 20ste eeuw.

Orgelconcerten in de Sint-Martinuskerk

 

De KnipoogDag sluiten we af om 17.15 u. met een receptie en animatie in het Cultuurcentrum C-Mine. Het einde van ons cultureel stadsfestival is voorzien om 18u00

 

Inschrijvingen

- Het dagprogramma met vervoer is volzet. Wie de namiddag wilt mee maken kan op C-Mine een toegangsticket aanschaffen.  Het volledige namiddagprogramma is te downloaden op www.knipoogdag.be

- Bericht naar Willy Toté (email willy.tote@edpnet.be of telefoon 03/776 87 43)

<
>
x