vtbkultuur Sint-Niklaas

Sint-Niklaas

Iran en Tibet

boeiende voordracht van Jos Odeurs over Iran en Tibet

Datum: 02/03/2017 tot 01/01/1970
Uur: 14:00
Plaats: Greta
Adres: Paul Snoekstraat 1, 9100 Sint Niklaas
Plaats van bijeenkomst: Greta Weynzaal 1ste verdieping Stedelijke Academie voor Schone Kunsten
Prijs leden: 4
Prijs niet-leden: 5
Type: Reportage of lezing

Naar Iran reizen is voor velen onder ons een niet zo evidente keuze, een gevolg van het demoniseren van dit land door het Westen en het (tot voor kort) uiterst anti-Westers politieke regime van Iran. Maar Iranrei­zigers komen al snel tot de vaststelling dat er vooral mensen wonen met een ongedwongen vriendelijkheid én dat het een veilig land is. De hervormingsgezinde president Rohani reikt nu zijn handen naar het Westen en de rest van de wereld. De montage neemt u mee op een fascinerende tocht door de eeuwenoude Perzische cultuur, langs schitterende steden en cultuurschatten, maar ook door ruige berg- en woestijnlandschappen en afgelegen tijdloze dorpjes. Neem daarbij de onovertroffen gastvrijheid en de hartverwarmende contacten met de Iraanse bevolking, die de bezoeker een onvergetelijke reiservaring bezorgen.

Tibet, het dak van de wereld - ooit voor buitenlanders verboden gebied - heeft altijd al een mysterieuze aantrekkingskracht gehad. Ooit was Tibet een machtig rijk in dit deel van Azië; nu maakt het als “Autonome Regio Tibet” deel uit van de Volksrepubliek China die Tibet annexeerde in 1959. De documentaire neemt u mee door adembenemende berglandschappen, dorpjes en steden, indrukwekkende kloosters met biddende monniken en bedevaarders en dompelt u onder in de wonderbaarlijke wereld van mystieke boeddhistische en sjamanistische praktijken.

 

Praktisch: de eerstkomende voordrachten vinden NIET plaats in de Stedelijke Openbare Bibliotheek (wegens renovatiewerken aan de Conferentiezaal), maar wel in de Greta Weynzaal, op de eerste verdieping van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, Paul Snoekstraat 1 (vroeger R. Van Britsomstraat 21), te Sint-Niklaas !

Gelieve ook op het beginuur te letten!

Toegang: 4 euro leden van vtbKultuur en VAB, 5 euro niet-leden.

<
>
x