vtbkultuur Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver

Utopia tentoonstellingen

We bezoeken met een combiticket de tentoonstelling Utopie in het M-museum in de voormiddag en na een korte lunch een tweede deel in de universiteitsbibliotheek.

Datum: 06/01/2017
Uur: 11:00
Plaats: M-museum, Vanderkelenstraat te Leuven
Plaats van bijeenkomst: M-museum, Vanderkelenstraat te Leuven
Prijs leden: 25
Prijs niet-leden: 27
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Tentoonstelling

We bezoeken met een combiticket de tentoonstelling Utopie in het M-museum in de voormiddag en na een korte lunch een tweede deel in de universiteitsbibliotheek.

 

Maar liefst 80 meesterwerken verwachten je op deze bijzondere tentoonstelling. Inspiratiebron is het boek Utopia van Thomas More, dat precies 500 jaar geleden in Leuven werd gedrukt.

De tentoonstelling dompelt je onder in de kunst en wetenschap van de 15de en 16de eeuw. De drang naar het onbekende en het dromen van de ideale wereld laten je Utopia op een bijzondere manier beleven. Op zoek naar Utopia is een buitenkans om in één tentoonstelling het beste van Quinten Metsys, Jan Gossaert, Albrecht Dürer, Hans Holbein en vele anderen te bewonderen.

Veel werken zijn voor de eerste keer te zien, zoals de Besloten Hofjes, of keren voor het eerst terug naar Leuven. En je ziet er zelfs het Portret van Erasmus van Quinten Metsys uit de persoonlijke collectie van de Britse koningin Elisabeth II.

 

Praktisch:

11u samenkomst aan M-museum, Vanderkelenstraat te Leuven

11u15 start van de rondleiding in het museum

12u45 facultatieve lunch in café van het museum

13u45 Rondleiding in universiteitsbibliotheek

 

 

<
>
x