vtbkultuur Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver

Toneel: Het kraken van de maan

Voor de tweede maal schrijft Michael De Cock voor Chris Lomme een theatertekst, die ze samen met Sophie Derijcke (De Kollega’s 2008, Verre vrienden, Saluut!, Waris/Paris?, …) op de planken brengt.

Datum: 17/02/2016
Uur: 19:15
Plaats: 't Arsenaal Mechelen, ingang langs het Dijlepad in de Kruidtuin
Prijs leden: 10
Prijs niet-leden: 11
Thema: Podiumactiviteiten
Type: Podiumactiviteit - concert

Exclusieve avant-premiere voor vtbKultuur!

Voor de tweede maal schrijft Michael De Cock voor Chris Lomme een theatertekst, die ze samen met Sophie Derijcke (De Kollega’s 2008, Verre vrienden, Saluut!, Waris/Paris?, …) op de planken brengt. Een creatie pur sang dus. En een nieuw cadeau, na Achter de wolken, van La Lomme aan dit jarige huis. Twee actrices, een gloednieuw verhaal... en vtbKultuur... om het als allereerste te ontdekken.

Drie vrouwen komen elkaar tegen op een luchthauur ven. De jongste is boos en ongewenst zwanger. Ze is op zoek naar haar vriendje, die werkt in de taxvrije zone. De oudste, bijna 80, heeft een oogaandoening die haar blind zal maken. Ze is in haar leven een keer te veel bestolen en bedrogen. Ze neemt, om haar kleindochter uit de nood te helpen, een radicale beslissing.  Ze vertrekt op reis. De derde vrouw tenslotte, een lesbische douanier vooraan de veertig met een extreme kinderwens, ontmoet beide vrouwen op hun pad. Het kraken van de maan is het verhaal van drie vrouwen die worstelen met leven en liefde. De maan zal kraken, aldus een Oosterse traditie, op de dag des oordeels.

Tekst en regie: Michael De Cock

Spel: Chris Lomme , Sophie Derijcke, Marlies Bosmans 

Praktisch: bij deze avant-premiere wordt u uitgenodigd op de inleiding om 19.15 u.        door Michael De Cock, daarna begint om 20.15u de theatervoorstelling. Er zijn geen genummerde plaatsen.

 

<
>
x