vtbkultuur Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver

Tentoonstellng JHERONIMUS BOSCH (volzet)

's Hertogenbosch: tentoonstelling J. Bosch

Datum: 07/05/2016
Uur: 8u00
Uur van samenkomst: 7u45
Plaats: 's Hertogenbosch Nederland
Plaats van bijeenkomst: Plein aan G. Van der Lindenlaan te Duffel (bij vroegere post)
Prijs leden: € 70
Prijs niet-leden: € 80
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

VISIOENEN  VAN  EEN  GENIE : zo luidt de tentoonstelling die we in de voormiddag bezoeken in Den Bosch in samenwerking met de Heemkring en het Davidsfonds.
In 2016 is het  500 jaar geleden dat Jheronimus Bosch overleed. Hij was een van de meest bijzondere kunstenaars die Nederland heeft voortgebracht. 's Hertogenbosch, de stad waar J.Bosch leefde en zijn meesterwerken maakte, eert hem met een grote internationale tentoonstelling in  Het Noordbrabants  Museum. Nooit eerder waren zoveel van zijn werken bij elkaar te zien. Een kans om niet te missen! De tentoonstelling vormt het hoogtepunt van het nationale evenementenjaar Jheronimus Bosch 500.
Veel mensen kennen zijn werk door de fantastische figuren die erop  afgebeeld staan. De kunstenaar verbeeldde vaak de hemel en de hel en de moeizame weg naar verlossing.  Het oeuvre van J. Bosch telt ongeveer 45 werken. Zijn schilderijen en tekeningen worden bewaard en beheerd in achttien collecties verspreid over tien landen op twee continenten. 

Na het voormiddagbezoek aan de tentoonstelling nemen we het middagmaal  in  Grand Café Silva Ducis  waar we vergast worden op een aspergesoep met stukjes gerookte zalm, varkensmedaillons met champignonroomsaus en als dessert aardbeien Romanoff met vanille-ijs.

Na de lunch verkennen we de oude stad 's Hertogenbosch  via de Binnendieze vaartochten.
De Binnendieze is de verzamelnaam voor het eeuwenoude stelsel van alle waterlopen binnen de muren van den Bosch. In een karakteristieke open boot vaart u door de oude stad, afwisselend in de open lucht, dan weer onder de bebouwing door. Ontdek door middel van deze rondvaart de schoonheid van 's Hertogenbosch. Geniet van de monumenten, de typische oude en nieuwe gebouwen, de spannende  waterlopen en de imposante vestingswerken van deze  Noord Brabantse hoofdstad.

Voor deze vtbKultuurtrip graag inschrijven voor 5 april.

We vermelden ook dat Tamara Ingels voor de afdeling Duffel op 14.04 een lezing houdt over Jheronimus Bosch.

Deze trip wordt georganiseer i.s.m. Duffel

<
>
x