vtbkultuur Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver

Nieuwjaars concert in Bozar

door het Nationaal orkest van België, onder leiding van Elim Chan

Datum: 06/01/2019
Uur: 15:00
Plaats: Bozar, Brussel
Plaats van bijeenkomst: ter plaatse
Prijs leden: 16
Prijs niet-leden: 18
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Uit het aanbod van het Paleis voor Schone Kunsten selecteerde vtbKultuur Sint-Katelijne-Waver dit nieuwjaarsconcert op zondagnamiddag. Het nieuwe jaar opent veelbelovend met aanstormend talent Elim Chan die vorig seizoen haar gevierde entrée maakte bij het Belgian National Orchestra. Weense walsen, swingende jazz en catchy filmscores zorgen voor onverwachte ontmoetingen en muzikaal vuurwerk aan het begin van 2019.


De jaren dertig kende opwindende tijden voor de Russische componist Sjostakovitsj. Film verloor zijn stilte. Regisseurs zochten een nieuw en verfrissend geluid om hun droombeelden op het zilveren scherm te doen ademen. Sjostakovitsj, die tijdens zijn leven meer dan dertig filmscores achter zijn naam zou zetten, experimenteerde volop met nieuwe instrumenten zoals de flexatoon. Zijn experimenteerdrift beïnvloedde ook de eerste Jazzsuite die hij in 1934 lanceerde.


Er zal muziek gebracht worden van Sjostakovitsj  en ook composities van Johann en Josef Strauss: (onder voorbehoud)


Johann Strauss Annen Polka, op. 117; Perpetuum mobile; Musical Joke, op. 257; Die Fledermaus (ouverture); Frühlingsstimmen, op. 410.
Josef Strauss: Eingesendet Polka schnell, op. 240.


We rijden samen met de trein naar Brussel Centraal

<
>
x