vtbkultuur Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver

Musical Rubens

De musical Rubens brengt het intrigerende levensverhaal van een man met duizend talenten

Datum: 22/08/2018
Uur: 20:45
Plaats: Kasteel de Merode
Adres: de merodedreef 2, Westerlo
Prijs leden: 42 euro voor rang 1 ( i.p.v. 45,95 euro
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Evenement

Inhoud

Historalia neemt je in de zomer van 2018 opnieuw mee in een betoverende en muzikale reis door de tijd. Eindhalte is deze keer het Antwerpen van de 16de en vroeg 17de eeuw, de tijd waarin Rubens zich opwierp tot een van de beroemdste en meest veelzijdige kunstenaars. Het publiek mag zich verwachten aan een totaalbeleving in openlucht. Een sensationele voorstelling, een spannende en ontroerende verheerlijking van ons eigen erfgoed. Na het succes van Marie-Antoinette en Albert I zet Historalia samen met regisseur Luc Stevens het leven van Rubens in de verf. Letterlijk en figuurlijk.

De acteurs worden bijgestaan door meer dan 100 figuranten en door een 12-koppig live-orkest.

 

De musical Rubens brengt het intrigerende levensverhaal van een man met duizend talenten. De musical gaat van start in het beroemde veilinghuis Sotheby's. Daar wordt 'Kindermoord in Bethlehem', een van Rubens beroemdste kunstwerken, per opbod verkocht. We ontmoeten er 12 zeventiende-eeuwse schilders, die ons bij de hand nemen door het leven van hun grootste rivaal en inspiratiebron. We leren Rubens kennen als begaafd kind in het Duitse Siegen, ontmoeten samen met hem zijn grote inspiratiebron Caravaggio in Italië en keren met hem terug naar Antwerpen, waar hij thuis is. Hij wordt hofschilder van Albrecht en Isabelle en een gevierd diplomaat. Maar hij kent ook tegenspoed en wordt geplaagd door een slepende ziekte.

Inschrijven voor 20 april 2018

 

Timing

  • Vanaf 18.00 u. zijn de deuren van het kasteelpark open. Via een interactief Rubensdorp kom je terecht in de prachtig ingerichte Foyertent. De foodtrucks serveren lekkere frietjes, hamburgers, oesters,... Het proeven meer dan waard!

<
>
x