vtbkultuur Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver

Memorial 1815 Waterloo en Stichting Folon

We dompelen ons onder in historisch context en sfeer bij Waterloo om daarna meegenomen te worden in de scenografie bedacht door kunstenaar Folon.

Datum: 05/03/2016
Uur: wordt meegedeeld
Plaats: Mechelen
Prijs leden: 40
Prijs niet-leden: 45
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

In het hart van het Gehucht van de Leeuw dompelt het Mémorial 1815 je letterlijk onder in de historische context en sfeer van de Slag bij Waterloo. Dit majestueuze gebouw werd ondergronds opgetrokken aan de voet van de heuvel met de Leeuw om je een prachtig zicht te bieden op de "Morne Plaine". Het Mémorial 1815 is meer dan een museum, het biedt je een echte zintuiglijke ervaring die je onderdompelt in de gebeurtenissen die geleid hebben tot de vreselijke veldslag waarvan de ontknoping de loop van de Europese geschiedenis veranderd heeft.

Je bezoekt ook de Hoeve van Hougoumont en het panorama en de heuvel met de leeuw.

Middagmaal kan daar ter plaatse, maaltijd 20 euro

Na het middagmaal bezoeken we de stichting Folon in de hoeve van het kasteel van Terhulpen. De Stichting presenteert een permanente tentoonstelling van kunstwerken met een grote verscheidenheid qua onderwerp en techniek. De originele en verrassende scenografie, bedacht door kunstenaar Folon, neemt de bezoeker mee op een poëtische droomreis in de artistieke wereld van de kunstenaar. Films en optische effecten animeren het parcours. In De Geboorte van een Beeld vertelt Folon over de creatie van een aquarel en in Het leven van een sculptuur leer je wat bij over de bijzonderheden van het beeldhouwen. Verder is er ook nog De Ontmoeting, een kortfilm met Folon en Woody Allen in het New Yorkse Central Park. De originele muziek die de Franse muzikant en componist Michel Colombier speciaal voor de stichting creëerde, harmoniseren in elke zaal perfect met de kleuren van Folon

 

<
>
x