vtbkultuur Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver

Katelijne klassiek

Concert door ARTE AMANTI met TOBIAS FELDMANN, BORIS KUSNEZOW en jong talent MARGOT VERSTRAETEN.

Datum: 16/03/2018
Uur: 20:00
Plaats: Het prachtige oratorium van het Instituut van de Ursulinen
Adres: Bosstraat 9, 2861 Onze-Lieve-Vrouw Waver
Prijs leden: 12
Prijs niet-leden: 12
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Arte Amanti is een internationaal kamermuziek festival met een uniek concept. Elk concert begint met uitzonderlijk Belgisch Jong Talent, gevolgd door internationale artiesten die normaal alleen te horen zijn in de grote concertzalen.
Het concert vindt plaats in het prachtige oratorium van het Instituut van de Ursulinen, Bosstraat 9,  op vrijdag 16 maart 2018 om 20 uur.
Als Jong Talent stellen we de eigen Margot Verstraeten (° 1995) voor uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver.  Deze jonge pianiste behaalde al heel wat prijzen op verscheidene wedstrijden.

Tobias Feldmann (viool) sleepte een lange lijst van onderscheidingen en prijzen in de wacht. In 2012 won hij de Duitse Muziek Competitie en de Internationale Joseph Joachim Competitie in Hannover. In 2015 werd hij laureaat van de beroemde Koningin Elisabeth Wedstrijd. Feldmann wordt bijgestaan door Boris Kusnezow aan de piano. Kusnezow werd geboren in Moskou maar verhuisde als kind van acht naar Duitsland.  In 2009 won hij de Duitse Muziekcompetitie Prijs. Sinds dan concerteerde hij in concertzalen over de hele wereld als solist of begeleider van andere gerenommeerde musici en kreeg hij in de pers lovende kritieken.

Op het programma staan werken van Mendelsohn, Bartholdy, Dupont en Poulenc.


Kaarten (€ 12; senioren 60+ en jongeren -26 € 10; gezinskaart : € 25 euro voor twee volwassenen en hun kinderen) kan je bekomen bij ons, vtbKultuur Sint-Katelijne-Waver. Stort het verschuldigde bedrag op onze rekening en de kaaren liggen voor jou klaar aan de ingang. 
Het concert met aansluitend receptie in de empiregang wordt georganiseerd door het gemeentebestuur en de cultuurraad.

<
>
x