vtbkultuur Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver

Katelijne klassiek met ARTE AMANTI

het kamermuziekfestival Arte Amanti is opnieuw te gast in onze gemeente.

Datum: 15/03/2019
Uur: 20:00
Plaats: Sint-Catharinakerk
Adres: Markt , 2860 Sint-Katelijne-Waver
Prijs leden: 12
Prijs niet-leden: 12
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

CONCERT ARTE AMANTI ACADEMY  

Het eenvoudig maar uniek concept van dit festival staat sterk aan : elk concert begint met uitzonderlijk Belgisch Jong Talent, gevolgd door internationale artiesten die normaal alleen te horen zijn in de grote concertzalen.  

Sinds 2017 startte vanuit het Arte Amanti Festival zelf het initiatief om met de Jonge Talenten een kamerorkest op te richten. Naast hun solistische inbreng aan het begin van alle concerten was het nodig om diegenen die voor wedstrijden of belangrijke audities staan de kans te geven ervaring op te doen als solist met orkest. Ook het kamerorkest vraagt van iedereen een solistische inbreng en is een ideale opleiding die de jongeren op het conservatorium niet mee krijgen. Voeg daarbij het mateloze enthousiasme en plezier van samen muziek te maken en het wordt meteen duidelijk waarom deze begaafde bende vanaf het eerste concert een staande ovatie kreeg!

Dirigent is Reinilde Leyers, oprichtster en directeur van het Arte Amanti festival. Het Arte Amanti Kamerorkest zal ook buiten het Arte Amanti Festival concerteren.

Het concert vindt plaats in de Sint-Catharinakerk op de Markt op vrijdag 15 maart 2018 om 20 uur.

Kaarten kan u ook bij ons bestellen voor € 12; senioren 60+ en jongeren -26 € 10; gezinskaart : € 25 euro voor twee volwassenen en hun kinderen. Wij leggen ze dan klaar aan de inkom.

Het concert met aansluitend receptie wordt georganiseerd door het gemeentebestuur en de cultuurraad van Sint-Katelijne-Waver.

<
>
x