vtbkultuur Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver

Haarlem

Bezoek aan het gezellige Haarlem met een stadswandeling en bezoek aan een het Frans Hals museum of het Teylersmuseum.

Datum: 13/10/2018
Plaats: Opstapplaats van de bus wordt meegedeeld
Prijs leden: 75 Euro
Prijs niet-leden: 80 Euro
Thema: Andere culturen
Type: Groepsbezoek

Haarlem, ooit ontstaan als Romeinse nederzetting, ontving in 1245 stadsrechten. Vanaf dat moment groeide Haarlem uit tot één van de belangrijkste steden van Holland. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog verzette Haarlem zich hevig tegen de Spaanse overheersing. Eenmaal in handen van Willem van Oranje trokken veel Vlamingen naar de stad, waarvan de invloeden ook nu nog zichtbaar zijn. In de Gouden Eeuw was Haarlem een geliefde woon- en verblijfplaats voor de rijken en machtigen.
Haarlem is ook een stad van pioniers, Haarlem is met meer dan 4.000 Rijks- en Gemeentemonumenten de tweede Monumentenstad van Nederland.

Aan de Grote Markt liggen het middeleeuwse stadhuiscomplex, de Hoofdwacht, de Grote of St. Bavokerk en de Vlees- en Vishal. Maar ook elders in het centrum kun je prachtige monumenten bewonderen, zoals De Waag, Hodshon Huis, Amsterdamse Poort en Kathedrale Basiliek St. Bavo. Ook kun je de hofjes bezoeken, waarvan het oudste dateert uit 1395. 

Je hebt de keuze tussen een bezoek aan of het Teylersmuseum met de tijdelijke tentoonstelling over bliksem en de Lorentzformule, gesitueerd in 1910 of het Frans Halsmuseum met met de tijdelijke tentoonstelling Frans Hals en de Modernen. Graag je keuze meedelen bij reservatie.

Het juiste programma krijg je bij de volgende nieuwsbrief.
Zeker op het programma:
            - stadswandeling
            - een beiaardconcert
            - keuze uit bezoek Teylersmuseum of Frans Hals museum allebei met een speciale tentoonstelling.

<
>
x