vtbkultuur Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver

De wereld van Breugel in zwart wit

Een avondbezoek aan de Bruegelprenten in de Koninklijke Bibliotheek

Datum: 07/11/2019
Uur: 19:30
Plaats: Paleis van Karel Van Lotharingen
Adres: museumplein , 1000 Brussel
Plaats van bijeenkomst: Station Sint-Katelijne-Waver
Prijs leden: 10
Prijs niet-leden: 12
Thema: Beeldende kunst
Type: Tentoonstelling

Iedereen kent Bruegel als wereldberoemd schilder, maar wist u  dat  Bruegel in zijn tijd  vooral bekend was om zijn  prenten? Dit is de eerste - en mogelijk ook de laatste -  keer dat u de kans krijgt  om Bruegels prenten van dichtbij te bewonderen. De Koninklijke Bibliotheek  van België bewaart een complete en ongeëvenaarde collectie die tijdens het Breugeljaar exclusief wordt tentoongesteld. De tentoonstelling  " De Wereld van Bruegel in Zwart en Wit"  neemt u mee in de imaginaire wereld van deze Vlaamse Meester.


Zo'n 450 jaar geleden, tijdens de 16de eeuw, was Vlaanderen het centrum voor de productie van en de handel in prenten. Bruegel en zijn uitgever, Hiëronymus Cock, speelden een sleutelrol in deze periode. Hun meesterlijke vakmanschap en  ondernemingszin staan centraal in deze tentoonstelling. Daarom wordt deze tentoonstelling een unieke ervaring die u meevoert  in de leefwereld van Bruegel en zijn tijdgenoten. Ontdek hoe Bruegel inspiratie vond in het Italiaanse landschap  en laat deze kans om de originele Bruegelprenten te bewonderen zeker niet liggen. Veel van de werken worden in verschillende edities of "lijsten" bewaard. Voordat een eerste editie op de markt kwam en over de hele wereld kon worden verspreid, had een prent al een lange weg afgelegd. Ondek tijdens de tentoonstelling hoe het proces verliep, van tekening tot prent. Bewonder Bruegels Italiaanse landschappen , enkele originele voortekeningen, de zeven hoofdzonden,  deugden en andere prachtige prenten. Duik in Bruegels imaginaire wereld en laat je verrassen  door de bijzonder figuren en details.

Deze buitengewone tentoonstelling speelt zich af in het Paleis van Karel van Lotharingen, een  unieke locatie  uit de 18de eeuw  in het hart van Brussel.Mis deze kans niet om de minder bekende meesterwerken  van Bruegel te ontdekken.
Geniet meteen  van 2 voordelen:
- Nocturne met exclusief bezoek voor onze vtbKultuurleden met inleiding  en vrij bezoek
- Grote reductieprijs op de normale toegangprijs van € 22,00  ( 10 en 12 euro)

<
>
x