vtbkultuur Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver

De geheimen van de Hollywood Musicals.

Een VOORDRACHT van en door Lieven Debrauwer met foto’s maar ook heel wat filmfragmenten (met geluid) uit de golden age van de musicals uit de jaren '50 en '60.

Datum: 22/11/2018
Uur: 20:00
Plaats: residentie Offendonk , Den Haes 8A te 2860 Sint-Katelijne-waver
Adres: Den Haes 8A, 2860 Sint-Katelijne-Waver
Prijs leden: 9 Euro
Prijs niet-leden: 10 Euro
Thema: Muziek
Type: Reportage of lezing

Regisseur Lieven Debrauwer (‘PAULINE EN PAULETTE’ en ‘CONFITUUR) praat met enthousiasme over zijn favoriete 'golden age', musicals uit de jaren '50 en '60… Van 2013 tot 2017 reisde hij rond met maar liefst 350 voorstellingen van PARFUM, EEN PASSIE. Het belooft dit keer opnieuw een powerpointpresentatie te worden met héél veel visueel lekkers!

Met véél foto’s, muziek- en filmfragmenten! Maar vooral ook veel anekdotes, weetjes, geheimen en allerlei interessante aspecten over de glorietijd van de Hollywood-musical! Fred Astaire, Judy Garland, Liza Minnelli, Gene Kelly, Ann Miller, Cyd Charisse, Debbie Reynolds, Yul Brynner, etcetera, etcetera, etcetera! Over ghostsingers, over kostuumtruuks, over de oscars, over zoveel dat hij al lang weet  en waarvoor hij staat te popelen om het u te komen vertellen! Singin' in the rain, The sound of music, Cabaret, Oklahoma, Silk Stockings, Seven brides for seven brothers, Brigadoon, The King and I, Easter Parade, Caroussel… en misschien ook uw favoriete musicalklassiekers komen aan bod!  Wedden dat u daarna meteen goesting hebt om de oude musicals terug te zien????

<
>
x