vtbkultuur Sint-Genesius-Rode

Sint-Genesius-Rode

Rubens, de openluchtmusical

De musical brengt het intrigerende levensverhaal van Rubens, een man met duizend talenten.

Datum: 22/08/2018
Uur: 20:45
Deuren open: 18.00
Plaats: Kasteel de Merode, Westerlo
Prijs leden: € 42,00
Prijs niet-leden: € 44,00
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Evenement

In de 17de E was Antwerpen een van de belangrijkste economische en culturele centra van de Nederlanden. Haar culturele standing had het in niet geringe mate te danken aan de aanwezigheid van een zekere Peter Paul Rubens. Bijna 400 jaar na zijn dood geldt de barokschilder nog steeds als een van de meest veelzijdige kunstenaars die ons land ooit gekend heeft. Maar hij was meer dan dat, veel meer. Behalve een geweldig schilder en atelierhouder was Rubens een begeesterd diplomaat, een vakkundig architect en een polyglot. Hij was een uitstekend zakenman en kunstverzamelaar, maar ook een echte familieman. 

Historalia neemt ons mee in een betoverende en muzikale reis door de tijd. Eindhalte is dit keer het Antwerpen van de 16de en vroeg 17de E, de tijd waarin Rubens zich opwierp tot een van de beroemdste en meest veelzijdige kunstenaars. Wij mogen ons, als toeschouwer, verwachten aan een totaalbeleving in openlucht. Een sensationele voorstelling, een spannende en ontroerende verheerlijking van ons eigen erfgoed. In dit Rubensjaar zet Historalia, samen met regisseur Luc Stevens, Rubens in de verf, letterlijk en figuurlijk. De acteurs worden bijgestaan door meer dan 100 figuranten en door een 12-koppig live-orkest olv Sam Gevers, die de historisch getinte en bijna filmische muziek speciaal voor deze musical schreef. De beste lichtontwerpers van Vlaanderen zorgen ervoor dat de schilderpracht van rubens optimaal weergegeven wordt. 

De musical Rubens brengt het intrigerende levensverhaal van een man met duizend talenten. De musical gaat van start in het beroemde veilinghuis Sotheby’s. Daar wordt ‘Kindermoord in Bethlehem’, een van Rubens beroemdste kunstwerken, per opbod verkocht. We ontmoeten er 12 17de E’se schilders, die ons bij de hand nemen door het leven van hun grootste rivaal en inspiratiebron. We leren Rubens kennen als begaafd kind in het Duitse Siegen, ontmoeten samen met hem zijn grote inspiratiebron Carravaggio in Italië en keren met hem terug naar Antwerpen, waar hij thuis is. Hij wordt hofschilder van Albrecht en Isabella en een gevierd diplomaat; maar hij kent ook tegenspoed en wordt geplaagd door een slepende ziekte.

Vanaf 18.00 uur zijn de deuren van het kasteelpark open. Via een interactief Rubensdorp kom je terecht in de prachtig ingerichte foyertent. Foodtrucks serveren lekkere frieten, hamburgers, oesters,...

20.45 - 21.30 = voorstelling deel 1  -  22.00 - 23.00 = voorstelling deel 2

Praktisch

Deelnemen kost : € 44,00 - leden van vtbKultuur en/of VAB betalen maar € 42,00

Inbegrepen : tickets rang 1, gratis programmabrochure per 2 tickets

Niet inbegrepen : transport en persoonlijke uitgaven

Inschrijven : ten laatste op 20 maart 2018 (dan verloopt onze optie !)

Eerst via sintgenesiusrode@vtbkultuur.be en/of 0478 46 25 41

Daarna het juiste bedrag betalen op BE74 0001 6318 3807 van vtbKultuur Sint-Genesius-Rode met vermelding ‘Musical Rubens, 22/08/2018’.

<
>
x