vtbkultuur Sint-Genesius-Rode

Sint-Genesius-Rode

Op bezoek bij onze noorderburen ! AFGESLOTEN !

Tijdens deze 5-daagse busreis trekken we dit jaar naar Noord-Holland, niet om er Amsterdam te bezoeken; wel om gekende, mindergekende en ‘nog-nooit-van gehoorde’ locaties verkennend te bezoeken.

 

Datum: 11/05/2019 tot 15/05/2019
Plaats: Van Der Valkhotel Volendam
Prijs leden: € 795,-
Prijs niet-leden: € 805,-
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Meerdaagse uitstap/vtbKultuur-trip
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Op bezoek bij onze noorderburen  (5-daagse busreis) ! AFGESLOTEN !

Vijf dagen verkennen en bezoeken er gekende, mindergekende en ‘nog-nooit-van gehoorde’ locaties.

Zo staan Edam, Volendam, Marken en Monnickendam op ons programma; alle bruisende plekken waar de in de 16de en 17de E handel en visserij floreerden. In Edam en Monnickendam lieten rijke kooplieden het breed hangen en werden prachtige monumentale panden opgetrokken. Veel van die gebouwen staan er nog steeds, net zoals ook de vele visserswoningen in Volendam en Marken. En wat dacht je van ‘Amsterdam Castle’, één van de mooiste en best bewaarde kastelen van Nederland én met z’n slotgracht, ophaalpoort, indrukwekkende donjon en omwallingen hét schoolvoorbeeld van ME’s kasteel. De Cruquius, dat samen met 2 andere stoomgemalen – halverwege de 19de E – zorgde voor de drooglegging van het Haarlemmermeer huisvest de grootste stoommachine ter wereld (cilinderdoorsnede = 3,66 m). De machinekamer – waar sinds 1849 niets is veranderd, is een wonder van Victoriaanse techniek. In de huidige stadskern van Zaandam maken we kennis met de moderne stedenbouwkundige en architectuur-invulling maar vinden er ook nog resten van oa 17de E’se industriële hoogstandjes; in het nabijgelegen museumdorp Zaanse Schans krijgen we een indruk hoe de Zaankanters vroeger woonden en werkten. En uiteraard mag Haarlem, provinciehoofdstad niet op ons programma ontbreken. Talrijke monumentale gebouwen en musea getuigen van de Gouden Eeuw, de bloeiperiode die Haarlem kende toen – door godsdiensttwisten – heel wat protestanten uit de Zuidelijke Nederlanden (zeg maar oa Vlaanderen) zich in Haarlem vestigden. 

Onze ‘uitvalsbasis’ voor deze 5-daagse is het Van Der Valkhotel Volendam in Katwoude.

Praktisch : ledenprijs = € 795,00 pp, logerend in een tweepersoonskamer; singletoeslag = € 160,00.

Wie nog geen lid is van vtbKultuur betaalt € 10,00 extra als aankoop van de vtb-Kultuurpas 2019.

Inbegrepen : busreis, onkosten & fooi van de chauffeur, voorziene toegangsgelden, wandelingen en bezoeken, documentatiepakket, ochtendkoffie dag 1, broodjeslunch op dag 1, 2, 3, 4 & 5, 4 x overnachting in een standaartkamer, 4 x uitgebreid ontbijtbuffet, 4 x 3-gangendiner, toeristenbelasting.

Niet inbegrepen : drank bij de avondmalen, avondmaal dag 5, annulatie- en reisbijstandverzekering, persoonlijke uitgaven allerhande.

Inschrijven voor 5 april ek : eerst via sintgenesiusrode@vtbkultuur.be en/of 0478 46 25 41, met vermelding van naam/namen. Daarna betaling van een voorschot van € 100,00 per persoon op BE74 0001 6318 3807 van vtbKultuur Sint-Genesius-Rode, met vermelding ‘Noord-Holland 5-daagse’.

<
>
x