vtbkultuur Sint-Genesius-Rode

Sint-Genesius-Rode

Ontmoeting met Kristin Verellen

Een persoonlijk verhaal over kwetsbaarheid, veerkracht en cirkels.

Datum: 05/03/2020
Uur: 20:00
Plaats: BIB Beersel (Alsemberg)
Plaats van bijeenkomst: BIB Beersel (Alsemberg)
Prijs leden: 8
Prijs niet-leden: 8
Type: Reportage of lezing

Kristin Verellen is organisatie-coach, systemisch opsteller en psychotherapeut met een praktijk in Beersel. Sinds 2006 begeleidt ze, met haar ‘onderneming’ Peel The Onion individuen, teams en organisaties in ontwikkeling en verandering.  In haar persoonlijk leven heeft ze - aan den lijve - ondervonden wat het betekent ‘als de grond onder je voeten wegvalt’. De aanslag in Zaventem op 22 maart heeft ze van dichtbij meegemaakt en ervaren : haar levenspartner Johan Van Steen heeft er het leven bij gelaten, net als 31 dodelijke slachtoffers, vele gewonden én een diep geschokt land.
In de nasleep van deze gebeurtenis heeft zij herhaaldelijk ervaren hoe het samenzitten - in kwetsbaarheid en vertrouwen - na een schokkende gebeurtenis tot nieuwe veerkracht én ook transformatie leidt.  Dat is - in essentie - wat gebeurt in de cirkelrituelen van ‘We have the choice’, hét ‘vrijwillige burgerinitiatief’ dat Kristin heeft geïnitieerd.

Sinds de dag na de aanslagen biedt ‘We have the choice’ verbindende, interculturele ‘CIRKELS’  aan, in kwetsbare milieus, waarin kan worden ervaren wat het betekent mens te zijn en elkaar - over de verschillen heen - met open hart te ontmoeten; een helend ritueel voor een nieuwe, inclusieve gemeenschapszin.  ‘We have the choice’ organiseert deze cirkelrituelen op belangrijke kantelmomenten van ‘vieren’, ‘herdenken’, ‘veranderen’ én ‘verwelkomen’.  In het bijzonder bij jongeren, interculturele groepen en teams in organisaties.   

Kristin deelt haar ‘persoonlijk verhaal’, over hoe de aanslagen haar manier van ‘in de wereld staan’, hebben veranderd. Haar verhaal spreekt tot de verbeelding, niet in het minst door de stroom van beelden die het ondersteunt. Foto’s van Johan Van Steen, die postuum werden uitgebracht in het boek ‘Waar blijf ik met dat licht van mij’, met ernaast ook gedichten van Kristin zelf.

 

Prijskaartje : € 8 (een ‘napraatdrankje’ inbegrepen)

<
>
x