vtbkultuur Sint-Genesius-Rode

Sint-Genesius-Rode

UITGESTELD VOOR NOG ONBEPAALDE TIJD : Nieuwe Hollandse Waterlinie

4-daagse busreis, op bezoek bij onze noorder-'buren'.

Nederland staat bekend om z'n eeuwenlange strijd tegen het water, maar dat water kon ook een bondgenoot zijn : in tijden van oorlog liet men polders opzettelijk onder water lopen om de vijand tegen te houden.

Datum: 21/05/2020 tot 24/05/2020
Plaats: Wijde omgeving van Utrecht
Prijs leden: 695
Prijs niet-leden: 705
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Meerdaagse uitstap/vtbKultuur-trip
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

donderdag 21 tot zondag 24 mei 2020

Nieuwe Hollandse Waterlinie, op bezoek bij onze noorder’buren’   -   4-daagse busreis

Dit keer trekken we naar de wijde omgeving van Utrecht om er forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (de belangrijkste defensielinie van het Koninkrijk der Nederlanden), bijhorende vestingstadjes alsook andere unieke locaties in de regio te ontdekken.

Wat denk je bvb van Slot Loevestein waar Maas en Waal samenkomen én waar Hugo de Groot in 1621 wist te ontsnappen in een boekenkist.

In Fort bij Everdingen maken we kennis met de eigen structuur en architectuur van dit fort.

Muiden levert ons een kennismakingswandeling doorheen het vestingstadje. Het bezoek aan het Muiderslot leert ons waarom dit kasteel als ‘de geheime sleutel van Amsterdam’ de titel ‘Amsterdam Castle’ kreeg. We beseffen er ook waarom P.C. Hooft (hier ooit woonachtig) z’n brieven altijd afsloot met ‘tot in de pruimentijd’. Bovendien is Muiden ook de locatie vanwaar we – per boot - Forteiland Pampus kunnen bereiken.

Bij Fort Vechten bezoeken we niet alleen het fort zelf, maar ook het hedendaagse, interactieve Waterliniemuseum. In het Nationaal Militair Museum in Soest gaat onze aandacht dan weer naar de betekenis van de Nederlandse krijgsmacht in verleden, heden én toekomst.

Het bezoek aan Culemborg ‘openbaart’ ons de ‘buurt-‘/’verwant’schap van Culemborg met Hoogstraten, Mechelen, Brussel én legt ook een link met Johanna van Bourgondië en Margaretha van Oostenrijk. 

Afsluiten doen we deze 4-daagse met een ‘wandelend bezoek’ aan Woudrichem, een oud, schilderachtig vestingstadje met een rijk cultuurhistorisch verleden bij de Maas, de Merwede en de Alm.

Onze ‘uitvalsbasis’ voor deze ‘BUREN’-kennismakings-4-daagse is het Van der Valkhotel De Bilt.

Praktisch

€ 695,00 pp, met twee logerend in een economy Plus kamersingletoeslag = € 100,00.

Nog geen vtbKultuurPas2020 ? Dan betaal je € 10,00 extra, maar krijg je tot eind 2020 de vtbKultuurPas2020, geldig in heel Vlaanderen en Brussel.

Inbegrepen : busreis, onkosten & fooi van de chauffeur, vermelde bezoek-/toegangsgelden, gidsen, wandelingen, documentatiepakket, ochtendkoffie met koek dag 1, broodjeslunch op dag 1, 2, 3 & 4.

3 x overnachting in een economy plus kamer (22 m²  - inloopdouche - twin bedden), 3 x uitgebreid ontbijtbuffet, 3x 3-gangendiner, toeristenbelasting.

Niet inbegrepen : dranken bij diverse inbegrepen lunchen & avondmalen; avondmaal dag 4,

annulatie- en reisbijstandverzekering alsook persoonlijke uitgaven allerhande.

Inschrijven voor 20 maart ek : eerst via sintgenesiusrode@vtbkultuur.be en/of 0478 46 25 41, met vermelding van naam/namen. Aansluitend betaling van een voorschot van € 100,00 per persoon op BE74 0001 6318 3807 van vtbKultuur Sint-Genesius-Rode, met vermelding ‘Op bezoek bij onze Nederlandse buren’.

<
>
x