Cultuursmakers

Sint-Genesius-Rode

‘Meesterschap: Meester-kok Richard Hahn’

Nacht van de geschiedenis

Meester-kok Richard Hahn (De Pastorie-Alsemberg) zal in het kort de geschiedenis vertellen van de restauratie van de pastorij aan de hand van enkele foto's en daarna zal hij spreken over zijn loopbaan als kok. Hij zal 4 hapjes klaarmaken om van zijn meesterlijke kookkunst te laten proeven.

Datum: 19/03/2019
Uur: 20:00
Plaats: De Moriaan
Adres: Witteweg , 1654 Alsemberg
Prijs leden: €12,00
Prijs niet-leden: € 15,00
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Reportage of lezing
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

‘Meesterschap: Meester-kok Richard Hahn’

Meester-kok Richard Hahn (De Pastorie-Alsemberg) zal in het kort de geschiedenis vertellen van de restauratie van de pastorij aan de hand van enkele foto's en daarna zal hij spreken over zijn loopbaan als kok. Hij zal 4 hapjes klaarmaken om van zijn meesterlijke kookkunst te laten proeven.

Om de avond vlot te laten verlopen en te weten hoeveel personen er deelnemen is het nodig voor dinsdag 12 maart in te schrijven via davidsfonds.alsemberg@skynet.be of 02 380 27 48 én het juiste bedrag over te maken op de rekening van Davidsfonds Alsemberg: BE43 7340 0910 7501 (met vermelding ‘Nacht van de geschiedenis’).

Richard Hahn staat al 36 jaar in het vak. Steeds in sterrenzaken : eerst in opleiding, daarna 11 jaar als Chef in de “Maison du Cygne” en - tot kort geleden - bijna 16 jaar als chef-eigenaar van “l’Ecailler du Palais Royal”. Hij getuigt: ,,Gedurende al die jaren heb ik mogen koken voor de adel, filmsterren, zangers – groepen, binnen- en buitenlandse politiekers, Europese gemeenschap, … zakenmensen van alle allooi, presidenten, koningen en prinsen of prinsessen. Maar nu ben ik begonnen aan een totaal nieuw concept in de streek. Iets naar ieders portefeuille en toch hopelijk een adres waar je een uitzonderlijk moment aan tafel kan beleven.’’

Met ‘De Pastorie’ is hij afgestapt van het ‘klassieke restaurant’ : je kan er terecht voor een kopje koffie met taart of gebak of voor een gezellige babbel met vrienden; ’s middags met week- en dagsuggesties, na de middag voor een pannenkoek of een kleine snack. Op vrijdag- en zaterdagavond voor een ‘gastronomisch’ avondje-uit.

Dit alles in een knus, rustig kader, met een authentieke pastoriesfeer, aangekleed met aangename zetels en een gezellige bar waar je kan aanschuiven.

<
>
x