vtbkultuur Sint-Genesius-Rode

Sint-Genesius-Rode

Bezoek AfricaMuseum

Na een lange renovatie (eind 2013 – eind 2018) zijn de deuren van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika weer open. Het gebouw met paleisallures, aan de rand van een prachtig park, is een van de indrukwekkendste musea van ons land.

Datum: 16/03/2019
Uur: 09:45
Plaats: AfricaMuseum
Plaats van bijeenkomst: Onthaalpaviljoen
Prijs leden: € 15,00
Prijs niet-leden: € 17,00
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

 

In samenspraak met Guido Gryseels, algemeen directeur van het museum, werd ons bezoek vastgelegd op zaterdag 16 maart ek.

Wij starten met de gidsbeurt ‘Een complex en gedeeld verleden’ waarin Het AfricaMuseum de geschiedenis belicht, met aandacht voor ‘Welke historische gebeurtenissen?’ ‘Welke impact?’ ‘Welke (toekomst)perspectieven?’ En hoewel de muren van het museum kolonisatie ademen, vertellen onze collecties een veel rijker verhaal over Centraal-Afrika; maw tijdens de rondleiding staan we stil bij de belangrijkste periodes: van de oude heersers tot de geboorte van soevereine staten die vandaag zijn uitgegroeid tot de DRC, Rwanda en Burundi. Aansluitend worden we verwelkomd door Guido.

Vervolgens kan iedereen – op eigen tempo – het meuseum en/of park verder verkennen.

Wie inschrijft, zal later geïnformeerd worden hoe we de lunch kunnen regelen, de bespreking hieromtrent is momenteel nog niet afgerond.

Deelnemen kost € 17,00, met vtbKultuurPAS 2019 slechts € 15,00 pp.

Inbegrepen : toegang en gidsbeurt  -  niet inbegrepen : transport

Het aantal deelnemers is beperkt en dus is meteen – zeg maar per kerende - reageren via sintgenesiusrode@vtbkultuur.be of 0478 46 25 41 noodzakelijk.

Betaling (na bevestiging van deelname !) op rekening BE74 0001 6318 3807 van vtbKultuurSGR

met vermelding ‘Tervuren 16 maart’.

 Afspraak op 16 maart : 09.45 uur bij de toegang van het onthaalpaviljoen

<
>
x