vtbkultuur Sint-Denijs-Westrem

Sint-Denijs-Westrem

Zwitsers treinavontuur. VOLZET.

8-daagse culturele natuurreis naar de Zwitserse Alpen. Wie aan Zwitserland denkt, denkt aan bergen… én aan de perfect georganiseerde Zwitserse spoorwegen. In geen enkel land rijden de treinen zo vlot, stipt en comfortabel als daar. Niks zo aangenaam en mooi om per trein doorheen de meest adembenemende, besneeuwde bergformaties van Zwitserland te reizen!

Datum: 16/03/2019 tot 23/03/2019
Plaats: vertrek parking Carrefour, kant benzinestation
Prijs leden: € 1725
Prijs niet-leden: € 1735
Thema: Natuur
Type: Meerdaagse uitstap/vtbKultuur-trip

 

Een Zwitsers treinavontuur

 8-daagse Culturele natuurreis naar de Zwitserse Alpen

 Zaterdag 16 tot zaterdag 23 maart 2019

 

 

Wie aan Zwitserland denkt, denkt aan bergen… én aan de perfect georganiseerde Zwitserse spoorwegen. In geen enkel land rijden de treinen zo vlot, stipt en comfortabel als daar. Niks zo aangenaam en mooi om per trein doorheen de meest adembenemende, besneeuwde bergformaties van Zwitserland te reizen! Zo verenigden we de mooiste panoramaroutes van Zwitserland tot een unieke reisbelevenis! VTB Kultuur koos daarenboven om met de ons reeds bekende comfortabele Carolus PremiumTours bus-en-chauffeur naar ginder te reizen. Kunnen we nog mooier dromen?

Afkortingen: 

O=ontbijt; L=lunch; D=avondmaal

 

Hoogtepunten

Glacier Express in 1ste klasse: van Brig naar Chur, het oudste stadje van Zwitserland. Onderweg geniet u van de buitengewone service aan boord.

 

Bernina Express in 1ste klasse: van Chur naar het Italiaanse Tirano, een stadje dat bekend staat om z’n mooie historische centrum. Dit adembenemende traject behoort tot één van de meest unieke treinbelevenissen en is opgenomen in het Unesco Werelderfgoed!

 

Programma

 

(1)   Zaterdag 16 maart 2019:  Gent – Brig                                                                                      (D)

We vertrekken met de PremiumTours TopView via de Franse en Zwitserse autowegen richting Brig. Broodjeslunch aan boord van de PremiumTours TopView. In de vooravond komen we aan in ons 4*-hotel Alex in Naters voor de eerste 3 nachten.

 

(2)   Zondag 17 maart 2019:  Zermatt Shuttle                                                                            (O-D)

We begeven ons met de PremiumTours TopView naar het station van Täsch en stappen op de Shuttle naar Zermatt, gelegen op 1.620 m hoogte, aan de voet van de Matterhorn. In dit autovrije idyllische bergdorpje zijn de paardensleeën en de elektrische wagentjes het vervoermiddel bij uitstek om de mondaine toerist en de meutes skiërs te vervoeren. Vrij middagmaal. Een absolute aanrader is bij goed weer de beklimming van de Gornergrat op 3.089 m (ca. € 75). Het bergpanorama en de blik op de Matterhorn zijn onvergetelijk en zou iedereen één keer in z’n leven gezien moeten hebben. Ja, een absolute must see!

 (3)   Maandag 18 maart 2019:  Mont-Blanc Express                                                                   (O-D)

Rit met onze PremiumTours TopView naar Martigny, in het kanton Wallis, waar we de unieke Mont-Blanc Express nemen richting Le Châtelard. Op zijn traject gaat deze trein over de wilde Trientkloof en maakt hij een indrukwekkende klim langs kolkend water en diepe kloven richting Chamonix in Frankrijk. De adembenemende en indrukwekkende tocht voert ons door een ruig alpenlandschap, door schaduwrijke bossen en gemoedelijke dorpjes. We genieten daarbij van een grandioos uitzicht op de reusachtige gletsjers van de Mont Blanc, de hoogste berg van Europa. Vrij middagmaal. De PremiumTours TopView-chauffeur pikt ons op aan het station in Le Châtelard en we zetten onze tocht verder naar het strategisch gelegen Chamonix, een bergstadje genesteld in het hart van de Franse Alpen.

 

(4)   Dinsdag 19 maart 2019:  Glacier Express                                                                          (O-L-D)

Geen betere én aangenamere manier om de Zwitserse bergwereld te ontdekken dan via een reis met de wereldberoemde Glacier Express, de langzaamste sneltrein ter wereld, die het hele jaar door de verbinding onderhoudt tussen St.Moritz/Davos in het kanton Graubünden en Zermatt in Wallis. De legendarische Glacier Express rijdt al sinds 1930 maar is de laatste jaren volledig gemoderniseerd en staat met z’n panoramawagons borg voor een uniek avontuur en een onvergetelijke reiservaring. We volgen het traject van Brig naar Chur en genieten ruim 4 uur van een adembenemend landschap met onafzienbare bossen, hoge bergen en verstilde dalen, langs snelstromende rivieren en schilderachtige dorpjes. Eén van de hoogtepunten van deze reis is de Oberalppass, met 2.033 m het hoogste punt van dit traject. We genieten van het uitstekende comfort, de smakelijke (opgediende) maaltijden, de uitleg die onderweg in 6 talen te beluisteren valt en het vriendelijke personeel. Ons 4*-hotel ABC in Chur is gelegen op wandelafstand van het station.

 

 (5)   Woensdag 20 maart 2019:  Chur en Arosa Line                                                               (O-L-D)

Kelten, Romeinen, Ostrogoten, Franken: al deze volkeren heersten ooit over Chur, de toegangspoort tot belangrijke handelsroutes en Alpenpassen. Tijdens een korte stadswandeling maken we kennis met de sporen van dit verleden. Na een één uur-durende treinrit met de Arosa Line komen we aan in Arosa. Deze onvergetelijke rit klimt 1.000 m op een afstand van 26 km en begint rustig door de historische straten van Chur, maar enkele minuten later baant de trein zich een bochtige weg door de ongerepte natuur en de berglandschappen van Schanfigg. De route brengt ons over het befaamde Langwieser Viaduct, dat als een majestueuze triomfboog, 62 m hoog boven de kloof welft. Het getuigt van de pioniersgeest van de ingenieurs die ooit spoorwegtechnische hoogstandjes tot stand brachten. We lunchen in Arosa, gelegen aan het einde van het dal van Schanfigg. Op een hoogte van 1.800 m genieten we van mooie uitzichten over talrijke bergtoppen. We keren met de trein terug naar Chur.

 

 

(6)   Donderdag 21 maart 2019:  Bernina Express                                                                   (O-L-D)

De oversteek van de Alpen met de Bernina Express van Chur naar Tirano is beslist één van de spectaculairste. De trein rijdt over de Albula- en Bernina-spoorlijnen, die beide UNESCO Werelderfgoed zijn. Onderweg rolt de Bernina Express als in een filmdecor over het 65 m hoge Landwasserviaduct, één van de elegantste bruggen van Graubünden. In totaal rijdt u tussen Chur en Tirano in iets meer dan 4 uur door 55 tunnels en over 196 bruggen. Daarbij passeert u fenomenale bezienswaardigheden zoals de Montebello-bocht met uitzicht op het Berninamassief, de Morteratschgletsjer, de 3 meren Lej Pitschen, Lej Nair en Lago Bianco, Alp Grüm en het cirkelviaduct van Brusio. Na het middagmaal in Tirano rijden we met de PremiumTours Topview naar ons hotel in Lugano.

 

(7)   Vrijdag 22 maart 2019:  Lugano - Basel                                                                            (O-L-D)

We genieten van een mooi bergpanorama onderweg naar Basel, langs het Vierwoudstrekenmeer. Basel beschikt over een fraaie binnenstad, moderne architectuur en de Rijn. We maken een geleide wandeling in het oude stadscentrum vol historische symbolen zoals het grote marktplein met het rijk versierde stadhuis, alsook de laatromaans-gotische domkerk. We checken in in hotel Monopol. 

(8)   Zaterdag 23 maart 2019:  Basel-Gent                                                                                  (O-A)

Na het ontbijt vangen we de terugreis aan met de comfortabele PremiumTours TopView met een broodmaaltijd als avondmaal onderweg, nagenietend van deze unieke treinervaring

 

Prijs:   

      Tweepersoonskamer: leden pp 1.725,- €

      Eenpersoonskamer: supplement van 210,- € 

 

Inbegrepen:

 

      7 x avondmaal, overnachting en ontbijt

      Broodjes/broodmaaltijd op de heen- en terugreis

      3-gangenmenu Glacier Express

      4 middagmalen

      reis en alle transfers met de PremiumTours TopView

      1 x treinrit Täsch-Zermatt-Täsch met Zermatt Shuttle in 2e klasse

      1 x treinrit Martigny-Le Châtelard met Mont-Blanc Express in 2e klasse

      1 x treinrit Brig-Chur met Glacier Express in 1e klasse

      1 x treinrit Chur-Arosa-Chur met Arosa Line in 2e klasse

      1 x treinrit Chur-Tirano met Bernina Express in 1e klasse

      BTW, wegen- en verblijftaksen (01/05/2018)

      deskundige reisleiding

 

Niet inbegrepen:

      inkomgelden volgens programma (Gornergrat)

      persoonlijke uitgaven

      dranken aan tafel en overige maaltijden

      bijstands- en annuleringsverzekering

 

 

 


            

 

<
>
x