vtbkultuur Sint-Denijs-Westrem

Sint-Denijs-Westrem

Villers-la-Ville

Jaarlijkse activiteit samen met het Davidsfonds.

Bezoek aan abdij, plastisch kunstenaar Michel Folon en Sint-Gertrudiskerk van Nijvel.

Datum: 15/06/2019
Plaats: ruïne van de Cisterciënzerabdij
Adres: Rue de l'Abbaye 55, 1495 Villers-la-Ville
Plaats van bijeenkomst: Parking Carrefour kant benzinestation 8.30u
Prijs leden: € 70
Prijs niet-leden: € 75
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

Programma 

De dag begint met een rit naar Villers-la-Ville. Hier ontdekken we de Abdij van Villers. Dit gebouw, uitzonderlijk erfgoed van Wallonië, is één van de meest prestigieuze getuigen van de cisterciënzer monniken uit de 12de eeuw. Vandaag is alleen nog een ruïne te zien, waar de natuur haar gang is gegaan.


Voor de lunch worden wij verwacht in ‘Le Moulin de Villers’, het oude molenhuis van de abdij met gezellige sfeer en een mooi terras. Na een aangename lunch is het tijd om richting Stichting Folon te rijden.


In de kasteelhoeve van La Hulpe stelt kunstenaar Michel Folon aquarellen, gravures en affiches tentoon. Dit gebouw ligt in het mooie park Solvay waar meer dan 500 standbeelden samengebracht werden. Na een rondleiding in het park vertrekken we richting Nijvel, onze laatste halte.


Deze stad, gelokaliseerd in de provincie Waals-Brabant host de ‘Prinses van het Heilige Roomse Rijk’. Dit was de titel die de heilige Gertrudis zich mocht aanmeten. De kapittelkerk St.-Gertrudis is de grootste Romaanse kerk van België. In dit uitzonderlijke architecturale geheel valt de Romaanse soberheid des te meer op: de harmonieuze abdijkerk zelf, de crypte, de kloostergang, de archeologische vondsten en de schatten uit de 7de tot de 13de eeuw.


Inbegrepen:
• Busvervoer
• Nederlandstalige begeleiding
• Bezoek aan de Abdij van Villers en aan de Stichting Folon met lokale gidsen
• Bezoek aan de collegiale St.-Gertrudis
• Lunch in ‘Le Moulin de Villers’
• Fooi voor de chauffeur.

Terug: rond 19.00 uur

 

<
>
x