vtbkultuur Sint-Denijs-Westrem

Sint-Denijs-Westrem

Passiespelen in Oberammergau, achtdaagse olv Karel Peeters AFGELAST

Het Passiespel én Beieren in één reis: die wil u niet missen!

Datum: 04/08/2020 tot 11/08/2020
Plaats: Duitsland
Adres: Geen , 82467 München_Garmisch-Partenkirchen_Augsburg
Plaats van bijeenkomst: zie praktische info
Prijs leden: € 1995 pp in 2 persoonskamer
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Meerdaagse uitstap/vtbKultuur-trip

 

In 2020 voeren de meer dan 2.000 inwoners van het Duitse Oberammergau al voor de 42e keer hun Passiespel op. Honderdduizenden bezoekers kunnen ook nu weer dit Bijbelse en muzikale theater meemaken. Beleef met Carolus Premium Tours dit tienjaarlijkse spektakel en bezoek meteen ook Beieren en z’n hoofdstad München. De stad charmeert niet enkel met haar enorme kunst- en cultuuraanbod, maar ook met een zekere zuiderse flair. München is een bloeiende stad met een rijk verleden geworteld in het koninkrijk Beieren.  

 

Het Passiespel én Beieren in één reis: die wil u niet missen!

 

Reisprogramma

Reisleiding door Karel Peeters

Dag 1: Heenreis naar Beieren

De weg doorheen Duitsland biedt ons afwisselende landschappen en brengt ons naar München, waar we 4 nachten zullen verblijven. Onderweg komen we meer te weten over de historische achtergrond van Beieren.

Dag 2 en 4: Uitgebreide stadsverkenning München.

We starten voor een uitgebreide rondrit langs de stadsrand, het Olympiapark 1972, de BMW Welt, de Allianz Arena, tot aan de Theresienwiese. In het centrum van de stad maken we kennis met de Siegestor, de Königsplatz, de vele brede lanen, de grote parken en de museumwijk. Tijdens boeiende wandelingen in de stadskern komen we langs o.m. de Marienplatz en het nieuwe Rathaus met zijn klokkenspel, het Hofbräuhaus, de Viktualienmarkt, de oudste Peterskirche, de gotische Frauenkirche, de gloednieuwe synagoge… De themawandelingen worden afgewisseld met een aantal geleide bezoeken zoals o.m. Schloss Nymphenburg, de alte Pinakothek en de Residenz van de Wittelsbachers met de schatkamer en het Cuvilliés-Theater. München biedt overigens niet alleen deze brede waaier aan culturele bezienswaardigheden, ook de meest doorwinterde shoppers zullen er hun hart kunnen ophalen.

dag 3: De Chiemsee en zijn eilanden

De Chiemsee is het grootste meer van Beieren en ligt in een schilderachtig berglandschap. Op het Herreninsel vond Ludwig II de locatie voor zijn laatst gerealiseerde project, Slot Herrenchiemsee: niet helemaal origineel, maar gebouwd naar het model van het Paleis van Versailles. Uiteraard doet dit niets af aan de schoonheid van het slot, met als hoogtepunt de grote trap en de lange Spiegelzaal. Uniek en charmant is het Fraueninsel, met zijn beroemde benedictijnenklooster Frauenwörth. Naast het oudste klooster van Duitsland herbergt het eiland een kleine kunstenaarskolonie en is het de thuishaven van oude vissersfamilies - precies de zaken die het eiland een speciale flair geven.

dag 5: Beierse Alpen met Ettal en Schloss Linderhof

Ter afwisseling organiseren we een tripje naar de schitterende Beierse Alpen. Koning Ludwig II drukte zijn stempel op deze regio, en daarom bezoeken we Schloss Linderhof, het kleinste en meest geliefde kasteel dat hij tegen deze overweldigende achtergrond van de Alpen liet bouwen. Het kasteel is omringd door een fraai aangelegde landschapstuin. Verder via de Deutsche Alpenstrasse, langs mooie dorpjes met beschilderde huizen, heuvels, weiden en bossen, naar Ettal. We houden even halt aan de benedictijnenabdij. De volgende 2 nachten verblijven we in de omgeving van Garmisch-Partenkirchen.

dag 6: Passiespelen 2020

Vandaag beleven we een hoogtepunt. Het is maar enkele kilometers van ons hotel naar Oberammergau, waar we de vitrines met ontelbare houtsnijwerken en de vele geklasseerde gevels met de religieuze ‘Lüftlmalerei’ of gevelbeschilderingen  bewonderen. Daarna wordt het ongetwijfeld genieten van een onvergetelijke dag met de opvoering van de tienjaarlijkse Passiespelen (zie apart kader).

dag 7: Wieskirche & Augsburg

Een mooie rit langs de Ammergauer Alpen brengt ons in Wieskirche, waar we een bezoek brengen aan de beroemde kerk, een rococojuweeltje. Verder naar Augsburg, waar we kennis maken met de stad van het 15e-eeuwse koopmansen bankiersgeslacht Fuggers en van Berthold Brecht. Een stadswandeling brengt ons voorbij zijn pittoresk gelegen geboortehuis en naar de ‘Fuggerei’, Europa’s oudste nog bestaande sociale wijk. Door de Joden- en ambachtenwijk, die doorkruist wordt door allerlei kanaaltjes, komen we in de Maximilianstrasse. Dit is de pronkstraat met vele statige paleizen die uitmondt aan het Rathaus met de gouden zaal. Overnachten doen we in het mooie 4* Steigenberger Drei Mohren Hotel, zeer centraal gelegen aan de prachtige Maximilianstrasse.

dag 8: Huiswaarts

Na een rustig ontbijt vatten we de terugreis aan met de comfortabele PremiumTours TopView. Deze exclusieve reis sluiten we af met een broodmaaltijd onderweg.

 

Inbegrepen:

 

 • 7 x avondmaal, overnachting en ontbijtbuffet
 • 1 x broodjes op de heenreis
 • 3 x lunch
 • 1 x verzorgde broodmaaltijd op terugweg
 • x ticket in Cat. 1 zitplaats Passiespelen 2020
 • 1 x programmaboek voor Passiespelen
 • reis en alle rondritten met de PremiumTours TopView
 • inkomgelden volgens programma: Slot Herrenchiem see, Klooster Frauenwörth, Ferry Chiemsee, Slot Linderhof, inkomgelden München…
 • PremiumTours audioguide
 • BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 01/06/2019
 • deskundige begeleiding

 

Niet inbegrepen:

 • tafeldranken
 • reisverzekering

 

Praktische info:

TOESLAG
1 PK: + € 365.

ALGEMEEN VERZEKERINGSTARIEF
globale reisverzekering: € 4,95/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4,35/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN
• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20
• Gentbrugge, Park & Ride E17, afrit 10 (Land van Rodelaan)


(vertrektijden worden later meegedeeld)

Programma onder voorbehoud van wijziging. 

 

 

 

 

<
>
x