vtbkultuur Sint-Denijs-Westrem

Sint-Denijs-Westrem

BRUGGE, van Potterie... VOLGEBOEKT

Bezoek aan het voormalig ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw Ter Potterie. Een overheerlijke maaltijd in hotel- en toerismeschool Spermalie. Bezoek aan Het Engels klooster (Nazareth) met bijzondere kerk.

Datum: 19/02/2019
Uur: 10:00
Uur van samenkomst: 09:00u
Plaats: Gent Sint-Pieters
Adres: Maria Hendrikaplein , 9000 Gent
Plaats van bijeenkomst: Gent Sint-Pieters
Prijs leden: € 70
Prijs niet-leden: € 75
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

 

 

BRUGGE, van Potterie en Ter Duinen tot Nazareth.

 

Na aankomst in het station van Brugge rijden wij met de bus naar de Dampoort.  Na een korte inleiding over deze voormalige belangrijke middeleeuwse toegang tot de stad stappen wij (10 minuten) naar De Potterie. Dit is een voormalig passantenhuis en ziekenhuis van de zusters Augustinessen. De officiële naam is trouwens Onze-Lieve-Vrouw-Ter-Potterie. Het voormalig ziekenhuis is omgevormd tot museum en toont de collectie die de zusters door de eeuwen heen bijeen verzameld hebben. Hun barokke kerk (interieur) heeft niet alleen een minder bekende connectie met 1302 maar zal ons verrassen met schilderijen, meubilair, tapijten en een zilververzameling.

Nadien wandelen wij verder (ook 10 minuten) via het groot seminaire (ooit behorende tot de abdij van de Cisterciënzers Ter Duinen van Koksijde) naar hotel- en toerismeschool Spermalie voor een overheerlijke maaltijd.

Wie achteraf nog zin heeft kan met de gids mee naar het Engels Klooster (Nazareth) voor een bezoek aan de zeer bijzondere kerk van dit slot. Deze Engelse zusters lieten de kapel bouwen met 23 soorten marmer. Dit klooster ligt op 5 minuten wandelen van Spermalie.

Nadien zal de gids ons begeleiden naar de Kruispoort (10 minuten), waar de bus naar het station kan genomen worden.

 

Practisch: afspraak in Gent Sint- Pieters om 8.50u.

Deelnameprijs leden: €70

niet-leden: €75

trein- en busticket: voor eigen rekening

 

 

 

  

<
>
x