vtbkultuur Brussel Sint-Agatha-Berchem

Brussel Sint-Agatha-Berchem

'Florilegium' van Matthias Weckmann door Ensemble Concerto Imperiale

Festival Voce et Organo 2020: 'Ad Musicam Poeticam': 4 concerten in 3 kerken! Brussel: Onze-Lieve-Vrouw Ter Kapellekerk en Onze-Lieve-Vrouw Ter Zavelkerk, Orp-Le-Grand: Église Saints-Martin-et-Adèle

Datum: 02/09/2020
Uur: 20:00
Uur van samenkomst: 19:30
Deuren open: 19:30
Plaats: Onze-Lieve-Vrouw-ter-Kapellekerk
Adres: Kapellemarkt , 1000 Brussel
Prijs leden: 16
Prijs niet-leden: 16
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Ensemble Concerto Imperiale

Vanuit een programma rond oude Italiaanse en Duitse muziek, wenst het ensemble ‘Concerto Imperiale’ eer te betonen aan een van de grootste Duitse componisten van de XVIIde eeuw : Matthias WECKMANN (1616-1674). Leerling van de “vader van de Duitse muziek” Heinrich Schütz, heeft WECKMANN verschillende belangrijke ambten bekleed waaronder deze van organist van de Sint-Jacobikerk te Hamburg.

Met :

Frithjof SMITH, zink

Franciska HAJDU, viool

Luise MANSKE, dulciaan

Fabien MOULAERT, trombone en directie

Edward VANMARSENILLE, orgel

 

vtbKultuur Sint-Agatha-Berchem kiest voor een ticket in Categorie B (€16). Er is ook een VGC-Paspartoe tarief (€14) en een studententarief (€10). 

Opgelet! Omwille van de COVID-19-maatregelen is reservatie verplicht. Bij inschrijving ontvangt u een bericht met bijkomende informatie.

  Je spreekt of begrijpt nog geen of niet zo veel Nederlands. Toch wil je graag aan een activiteit, workshop of cursus meedoen. Dat kan.

<
>
x