vtbkultuur Brussel Sint-Agatha-Berchem

Brussel Sint-Agatha-Berchem

'De hemelen vertellen...' - Heinrich Schütz en tijdgenoten door Ensemble Polyharmonique

Festival Voce et Organo 2020: 'Ad Musicam Poeticam': 4 concerten in 3 kerken! Brussel: Onze-Lieve-Vrouw Ter Kapellekerk en Onze-Lieve-Vrouw Ter Zavelkerk, Orp-Le-Grand: Église Saints-Martin-et-Adèle

Datum: 04/09/2020
Uur: 20:00
Uur van samenkomst: 19:30
Deuren open: 19:30
Plaats: Onze-Lieve-Vrouw-ter-Kapellekerk
Adres: Kapellemarkt , 1000 Brussel
Prijs leden: 16
Prijs niet-leden: 16
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

"Der Himmel erzählen...": "De hemelen vertellen...." - Heinrich Schütz en tijdgenoten

Het tweede concert van het seizoen is gewijd aan een van de meest kenmerkende werken van de Duitse componist Heinrich SCHÜTZ: Geistliche chormusik. Deze collectie koormuziek werd in Dresden gepubliceerd in 1648 en bevat een serie spirituele 5, 6 en 7 stemmige Motetten.

Het ‘Ensemble Polyharmonique’ onder leiding van de contra-tenor Alexander Schneider brengt een selectie van enige van de mooiste bladzijden van deze spirituele koormuziek.

vtbKultuur Sint-Agatha-Berchem kiest voor een ticket in Categorie B (€16). Er is ook een VGC-Paspartoe tarief (€14) en een studententarief (€10). 

Opgelet! Omwille van de COVID-19-maatregelen is reservatie verplicht. Bij inschrijving ontvangt u een bericht met bijkomende informatie.

  Je spreekt of begrijpt nog geen of niet zo veel Nederlands. Toch wil je graag aan een activiteit, workshop of cursus meedoen. Dat kan.

<
>
x