vtbkultuur Brussel Sint-Agatha-Berchem

Brussel Sint-Agatha-Berchem

'De kunst van de retoriek' door de musici van de Ter Zavelkerk

Festival Voce et Organo 2020: 'Ad Musicam Poeticam': 4 concerten in 3 kerken! Brussel: Onze-Lieve-Vrouw Ter Kapellekerk en Onze-Lieve-Vrouw Ter Zavelkerk, Orp-Le-Grand: Église Saints-Martin-et-Adèle

Datum: 06/09/2020
Uur: 15:00
Uur van samenkomst: 14:30
Deuren open: 19:30
Plaats: Onze-Lieve-Vrouw-ter-Zavelkerk
Adres: Zandstraat , 1000 Brussel
Prijs leden: 16
Prijs niet-leden: 16
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

'L'art de la réthorique' - 'De kunst van de retoriek' door de musici van de Ter Zavelkerk 
Van de oude muziek tot de hedendaagse muziek heeft de muzikale retoriek de componisten bezig gehouden. Inderdaad, door naar voorbeeld van de poëzie en het proza verder te gaan dan de eerste betekenis van tekst, zullen zij een echt muzikaal ‘discours’ creëren. Termen zoals exortium, narratio e.a. gaan benut worden in de compositie en de muziekanalyse om een muzikaal discours uit te werken en te beschrijven. Dit concert omvat twee orgels met twee zangeressen en drie organisten die vocale en instrumentale werken zullen uitvoeren gaande van de primitieven tot de hedendaagse muziek.

met: 

Arnaud VAN DE CAUTER, orgel

Benoît MERNIER, orgel

Roland SERVAIS, orgel

Elise GÄBELE, sopraan

Clara INGLESE, sopraan

Aveline MONNOYER, mezzo-sopraan
 

vtbKultuur Sint-Agatha-Berchem kiest voor een ticket in Categorie B (€16). Er is ook een VGC-Paspartoe tarief (€14) en een studententarief (€10). 

Opgelet! Omwille van de COVID-19-maatregelen is reservatie verplicht. Bij inschrijving ontvangt u een bericht met bijkomende informatie.

  Je spreekt of begrijpt nog geen of niet zo veel Nederlands. Toch wil je graag aan een activiteit, workshop of cursus meedoen. Dat kan.

<
>
x