vtbkultuur Singlesvereniging Soltero

Singlesvereniging Soltero

Sauerland : rust en natuurpracht dicht bij huis

Met Soltero trekken we deze zomer op vakantie naar Sauerland, een wandelparadijs in het schitterende Duitse middelgebergte.

Datum: 19/08/2019 tot 23/08/2019
Plaats: Sundern (Duitsland)
Prijs leden: 325
Prijs niet-leden: 340
Thema: Natuur
Type: Meerdaagse uitstap/vtbKultuur-trip
Beschikbare plaatsen: 12

Inleiding

Het Sauerland is een bosrijke streek, heuvelachtig, met mooie dalen zoals die van de Röhr, Ruhr en Wenne. De dorpen en stadjes zijn schilderachtig, met historische stadskernen waar oude burchten, kloosters en kastelen Getuigen van een roemrijk verleden. Het landschap is zeer afwisselend en precies daarom is het Sauerland een prima wandelgebied. Vanuit Sundern moet je zeker naar de Sorpesee stappen voor een dagje vol afwisseling met mooie uitzichten op het stuwmeer en op de toppen van het Siebengebirge. Ook de Sauerland Waldroute is ideaal voor een dagtocht, door fascinerende natuur met een rijke fauna en flora. Nog een mooie tocht langs diezelfde Waldroute brengt de wandelaar tot in Arnsberg, met zijn middeleeuwse centrum en machtige burchtruine. De wandeling is 12 km lang en je kunt makkelijk terug met de bus naar je hotel in Sundern. De combinatie wandelen en openbaar vervoer biedt trouwens nog vele andere mogelijkheden. Met de bus raak je vlot in Endorf van waar je kunt wandelen door het Natuurpark Homert, 500 vierkante kilometer beschermd gebied, tot bij het klooster Brunnen dat midden in een idyllisch berglandschap ligt. Kortom, in het mooie Sauerland wordt de wandelaar geconfronteerd met wat ze in het Frans zo mooi omschrijven: l’embarras du choix, keuze te over. (bron : www.vostravel.be)

Onze verblijfplaats

Sunderland Hotel
Rathausplatz 2
59846 Sundern (Duitsland)

www.sunderlandhotel.de

Prijs

 • Leden : 325 € (prijs per persoon op basis van tweepersoonskamer)
 • Niet-leden : 340 € (prijs per persoon op basis van tweepersoonskamer)

 

Inbegrepen in de prijs

 • Vier overnachtingen met ontbijt en diner
 • Toeristenbelasting
 • Gebruik van sauna en stoombad
 • Parking

 

Niet inbegrepen in de prijs

 • Lunch en dranken
 • Annulatieverzekering
 • Heen- en terugreis

 

Kamerindeling

 • Twee personen (van hetzelfde geslacht) per kamer
 • Voorkeur voor kamergenoot mag bij inschrijving vermeld worden

 

Annulatieverzekering

Via Vos Travel kan er een annulatieverzekering t.b.v. 15,00 € afgesloten worden. Meer info over de modaliteiten en voorwaarden vind je op https://www.vostravel.be/nl/wandel/informatie/verzekeringen/. Stuur een mailtje naar solterobe@gmail.com indien je een annulatieverzekering wenst af te sluiten.

 

Inschrijven

Schrijf voor woensdag 28 maart 2019 een voorschot van 125,00 € over naar rekeningnummer “BE65 3631 1331 1396 (BIC BBRUBEBB) ”, op naam van “Soltero”, met vermelding “ ACT / Sauerland / G.S.M-nummer ". Het saldo verwachten we voor 1 juli op bovenvermelde rekening.

 

VRAGEN ?

Neem gerust contact op via G.S.M. of e-mail (0472 61 12 36 of solterobe@gmail.com).

<
>
x