vtbkultuur Singlesvereniging Soltero

Singlesvereniging Soltero

Op zoek naar de mijnscha(ch)t

We brengen op 15 augustus een bezoekje het vroegere mijnsite in Beringen.  Een gids geeft een woordje uitleg over de talrijke gebouwen. 's Namiddag zoeken we via een uitgestippelde wandeling onze weg op de terrils.

Datum: 15/08/2019
Plaats: Beringen
Prijs leden: 7,5
Prijs niet-leden: 9
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

Waren de steenkoolmijnen vroeger de goudmijnen voor de plaatselijke voetbalploegen (Thor Waterschei, FC Winterslag, Patro Eisden, FC Beringen), dan leggen de gesloten mijnen nu gouden eieren voor het toerisme. Denk maar aan C-Mine in Genk en Be-Mine in Beringen.

Twee belevingsmusea met een geslaagd huwelijk van verleden en heden. Het zijn pleisterplaatsen voor recreatievelingen (film, dans, theater,... in C-Mine) en sportievelingen (avonturenpark, mountainbikeparcours, oriëntatietochten, duik- en zwemparadijs,... in Be-Mine) geworden. Maar ook het verleden dwaalt hier nog rond. De belangrijkste gebouwen werden tot een levendig museum omgebouwd. En de terrils kregen een hedendaags groen jasje aangemeten.

Wij zullen op 15 augustus Be-MIne in Beringen verkennen. We beginnen met de gegidste rondleiding “het Mijnwerkerspad’. In de industriële mijngebouwen leggen we dezelfde weg af als de mijnwerkers vroeger van bij hun aankomst op de mijn tot ze afdaalden in de ondergrond (we passeren o.m. langs de badzaal waar de mijnwerkers zich omkleedden/douchten, de lampenzaal waar ze hun mijnlamp meenamen enz.). Na de gegidste rondleiding maken we nog een wandeling (6,5 km) waarna we de dag traditioneel met een maaltijd afsluiten.

Afspraak

  • Mijnmuseum - Koolmijnlaan 201 - 3582 Beringen
  • Donderdag 15 augustus om 14 uur

Bereikbaarheid

  • Per trein : het station Beverlo ligt op ca. 3 kilometer van BE-Mine
  • Per auto : er is ruime en gratis parkeergelegenheid op de site 

Restaurant

In het restaurant Mijnoase kunnen we à la carte eten op voorwaarde dat we vooraf onze menukeuze aan het restaurant doorgeven. Mag ik je vragen om bij je inschrijving ook je menukeuze ( http://www.brasseriemijnoase.be/#Menukaart ) aan Soltero te bezorgen? Een hoofdgerecht voor allen, en voor wie doorgaans een grote honger heeft nog een dessertje.

Inschrijven

Schrijf voor 10 augustus 7,5 € (leden) of 9 € (niet-leden) over naar rekeningnummer “BE65 3631 1331 1396 (BIC BBRUBEBB) ”, op naam van “Soltero”, met vermelding “ ACT / Beringen / resto: ja/nee / G.S.M-nummer ". Belangrijk : recuperatie van het inschrijvingsgeld bij annulatie na de inschrijvingsperiode is via een tegoedbon mogelijk tot 2 dagen voor de activiteit.

Meebrengen

  • Een snack en/of een (fris)drankje voor tijdens de wandeling
  • Genoeg kleingeld voor de afrekening in het restaurant

Meer info? 

  • Alain Deraedt - solterobe@gmail.com - 0472 61 12 36
  • An De Wever - deweveran@gmail.com - 0468 12 44 61

<
>
x