vtbkultuur Singlesvereniging Soltero

Singlesvereniging Soltero

Een gastronomische en een groene halte in Halle

's Voormiddags bezoeken we chocolatier Praleen in Halle, in de namiddag wandelen we langs gr-paden van Halle naar het station "Holleken" en keren per trein naar Halle terug

Datum: 25/05/2019
Plaats: Duffel
Thema: Culinair
Natuur
Type: Groepsbezoek

Op zoek naar een origineel cadeautje maar geen inspiratie?  Koop een doos(je) pralines en je scoort ongetwijfeld.  Zie maar naar de Sint en de paashaas, hoe zij probleemloos de kinderharten steelt met chocolade.  Ook chocolademelk valt bij velen (nog) in de smaak...  

Daarom dit bezoek aan een chocolatier.  Opnieuw een bezoek achter de schermen van een zaak.  Hier zien we hoe diverse chocoladecreaties vorm krijgen en hun vorm behouden.  Met andere woorden, we mogen eerst flink watertanden en likkebaarden alvorens ons aan de aangeboden proevertjes te goed te doen.

Na ons bezoek aan de chocolatier hopen we dat de zon ook de weg naar Halle vond zodat we in het Koning I Park heerlijk kunnen picknicken.  In dit park staan er her en der banken en ligt aan de Zenne.  Wie ‘s morgens geen tijd had om een picknick samen te stellen kan in de Panos in het naburige station een belegd broodje (en een dessertje) aanschaffen.  Bij slecht weer eten we onze picknick in de wachtzaal van het station op. 

Eens de picknick verorberd is, is het tijd voor actie.  Een wandeling langs trage wegen doorheen het Pajottenland.  Een wandeling van 14,3 km door het glooiende landschap ten zuiden van Brussel. Ondanks de stedelijke omgeving vind je hier veel groen. Kleinschalige natuurgebieden in beekvalleien, bossen met holle wegen en weidse vergezichten wisselen elkaar af.  Na 14 km stappen bereiken we het stationnetje “Holleken” waar we de stoptrein naar Bxl Zuid en zo naar Halle terug sporen. We sluiten de dag traditioneel met een etentje af.  

 

Afspraak

  • Zaterdag 25 mei 2019 om 9u 45
  • Chocolatier Praleen - Ninoofsesteenweg 32 - 1500 Halle

 

Restaurant

 

 

't Groot Café - Grote Markt 7 - 1500 Halle 
(ligt op 900 meter van het station en op 600 meter van Parking Scheepswerfkaai) 

 

Parkeren 

 

Gratis parkeren kan op Scheepswerfkaai 
(op 600 meter van Chocolatier Praleen) 

 

NMBS Station 

 

Ligt op een kilometer van Chocolatier Praleen 

 

Inschrijven 

 

Schrijf voor 18 mei 6 € (leden) of 8 € (niet-leden) over naar rekeningnummer “BE65 3631 1331 1396 (BIC BBRUBEBB) ”, op naam van “Soltero”, met vermelding “ ACT / Halle / resto: ja/nee / G.S.M-nummer ".  Belangrijk : recuperatie van het inschrijvingsgeld bij annulatie na de inschrijvingsperiode is mogelijk tot 2 dagen voor de activiteit. 

 

Meer info? 

<
>
x