vtbkultuur Singlesvereniging Soltero

Singlesvereniging Soltero

In het spoor van de militairen

Sommigen onder ons willen ongetwijfeld wel graag eens soldaatje spelen... Onze bewegingsvrijheid beperkt zich bij deze activiteit echter enkel tot het spoor dat door het militair domein loopt. Al trappend op een spoorfiets proberen we van de natuur te genieten. Meer info vind je op www.spoorfietsen.be.

Datum: 15/06/2019
Plaats: Kapellen
Type: Wandeling of fietstocht
Beschikbare plaatsen: 17

Met de lente in volle bloei en de zomer haast voor de deur, nodigen we jullie graag uit voor alweer een sportieve buitenactiviteit. Deze keer trekken we naar de provincie Antwerpen waar we kunnen fietsen in het spoor van militairen over een historische spoorlijn uit WO I. We trappen in en door de natuur van Kapellen naar Brasschaat en terug, in totaal zo’n 10 km. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen nemen we plaats op een groeps- of gezinsfiets en rijden we samen naar ‘Kamp Noord’. Onderweg genieten we van een historisch waardevol en ongerept landschap en fietsen we over de befaamde antitank-gracht die tussen de 2 wereldoorlogen werd aangelegd. Na ongeveer een uurtje trappen komen we aan bij het keerpunt in Kamp Noord. Naast dit voormalig militaire kamp bevindt zich ook het oudste militaire vliegveld van België. Tijdens de pauze is er facultatief gelegenheid om een bezoek te brengen aan het ‘vliegtorenmuseum’ of een terrasje te doen bij “Perron Noord”. Na ongeveer 1,5 uur keren we met onze spoorfietsen terug naar Kapellen.

Een concrete blik op onze planning:

 • 13u30 : Verzamelen aan de vertrekplaats van de Spoorfietsen. Fortsteenweg, 2950 Kapellen (ter hoogte van huisnr. 37)
 • 14u00 : Heenrit Kapellen-Brasschaat
 • 15u00 : Pauze Kamp Noord
 • 16u30 : Terugrit Brasschaat-Kapellen
 • 17u45 : Aankomst en einde officiële activiteit Voor de mensen die ’s avonds mee gaan eten:
 • 17u50 : Vertrek met auto’s naar restaurant “Aeroclub Brasschaat” Licht Vliegwezenlaan – 2930 Brasschaat (gps: Bontgenotenlei, Brasschaat)
 • 18u20 : Te voet van parking naar restaurant (500 m)
 • 18u30 : Restaurant

Afspraak

Zaterdag 15 juni 2019 – 13u30 Vertrekplaats Spoorfietsen Fortsteenweg, 2950 Kapellen (ter hoogte van nr. 37) Wie met de wagen komt, vindt gratis parkeergelegenheid aan het vertrekpunt. Voor treinreizigers is het ongeveer een half uur te voet vanaf het station van Kapellen. Wie met de trein komt en ’s avonds graag mee gaat eten, wordt na het eten met de auto afgezet aan het station van Kapellen of Antwerpen-Berchem. Graag vooraf een plaatsje reserveren in een auto door te mailen naar Christophe Leon.

 

Meebrengen

 • Gepaste kledij (regenkledij bij slecht weer, zonnecrème bij goed weer)
 • Kleingeld voor een drankje en/of versnapering tijdens de pauze, drank in het restaurant en evt. facultatief bezoek aan het vliegtoren-museum (2 €)

 

Menukeuze (Hoofdgerecht + Dessert voor 25 euro)

Hoofdgerecht, keuze uit:

Spaghetti Bolognese
Videe met slaatje
Stoofvlees met slaatje
Vispannetje Keuze uit frietjes of kroketjes

Dessert, keuze uit:

Chocomousse
Tiramisu
Coupe vers fruit
Warme drank naar keuze

 

Inschrijven

Inschrijven doe je door 10,00 € (leden) + 25 euro als je mee gaat eten of 12,00 € (nietleden) + 25 euro als je mee gaat eten over te schrijven naar rekeningnummer BE 65 3631 1331 1396 (BIC BBRUBEBB), op naam van “Soltero”, met vermelding “ACT/Spoorfietsen/eten: ja of nee/GSM-nummer”. De keuze van je menu (hoofdgerecht + dessert) mail je door naar Christophe Leon, Christophe.Leon@telenet.be en/of An De Wever, deweveran@gmail.com Bij annulatie na de uiterste inschrijvingsdatum is er geen recuperatie van het inschrijvingsgeld mogelijk.

De plaatsen voor deze activiteit zijn beperkt tot 17 deelnemers. Wil je er graag bij zijn ? Schrijf je dan als de bliksem in, zo ben je zeker van je plaats !

 

Uiterste Inschrijvingsdatum

3 juni 2019

Organisatoren

 • Christophe Leon - (0472)31 96 34 – Christophe.Leon@telenet.be
 • An De Wever - (0468)12 44 61 – deweveran@gmail.com

<
>
x