Cultuursmakers

Roeselare Rolarius & Anders op Stap

Geduldig...


hartelijk dank voor de trouwe leden die hun Cultuursmakerspas reeds vrij talrijk hernieuwden en uiteraard ook aan de nieuwe leden. Een aantal oud-leden en sympathisanten lijken evenwel nog zo'n beetje de kat uit de boom kijken. Overbodig tijdsverlies want gezien de tegemoetkoming van de mutualiteit kost het je in principe niets. Waarom dus nog wachten?

Anderzijds zit iedereen vol ongeduld te wachten om er eindelijk opnieuw eens samen uit te vliegen. Velen lopen op de toppen van hun tenen. Moegetergd door dat vilaine virus dat ons het leven zuur maakt. Er is inderdaad zoals tot vervelens toe gezegd en herhaald slechts één enkele hinderpaal voor een doorstart maar het is er dan ook een van serieus formaat. Nu, met tijd en boterhammen komen wij dat ook wel te boven zij het dat er leukere dingen bestaan dan thuis wachten. Hopelijk brengt de vaccinatiecampagne vervroegde verlossing en soelaas.

Ernstig en realistisch plannen is echter volgens onze inschatting ten vroegste mogelijk na een verdere versoepeling en hopelijk gebeurt dit al met Pasen dus aanvang april.
Ondertussen blijven de talrijke ontwerpen in de laden en bestuursgeesten steken. Er zijn ruim voldoende leuke wandelingen in de niet zo verre omgeving en mogelijke, interessante reizen en uitstappen om van weg te dromen. Er zijn er zelfs teveel om allemaal te vermelden en zeer zeker om in een handomdraai voor te bereiden met de nodige afspraken. Daarenboven zit alles overal stevig in het rood gesloten en verankerd. Geduld is en blijft een mooie en kuise deugd en vrouwelijk bovendien, zeker in het Frans en het Duits: la patience, die Geduld .... De verrassing zal des te groter zijn.

Wij missen onze samenkomsten, jullie lach en knuffels. kortom jullie gezelschap. Wij blijven wel zo goed als mogelijk het contact onderhouden in afwachting van betere tijden.

Wat bij het Bestuursteam in ieder geval in dikke, vette letters op het programma-ontwerp staat aangekruist is de jaarlijkse ledenbijeenkomst met bijhorende brunch. Wanneer? Dat weten alleen de goden en zo hoog staan wij nog niet. 

Terloops, er was recent nog de "Poëzieweek" (28 januari - 03 februari) ingezet met  de "Gedichtendag" van donderdag 28 januari. En op 21 maart is er dan de "Wereld Poëziedag" (World Poetry Day) van de UNESCO. Allicht hebben een aantal creatievelingen zich tijdens het gedwongen Corona-huisarrest gewaagd aan een stukje literatuur, hetzij poëzie, hetzij proza. Laat maar komen!! Let wel: het is geen wedstrijd zoals die wel bestaat bij andere afdelingen,

Blijf jullie gezond houden, zorg goed voor jullie zelf en jullie naasten. Vergeet vooral de Corona vuistregels niet!! 

                                                                                    

<
>
x