vtbkultuur Roeselare Gezelle

Roeselare Gezelle

KRETA

D In het eerste deel verkennen we Kreta en Santorini met de geschiedenis als rode draad. Grieken, Romeinen, Moren, Byzantijnen, Venetianen, Turken en Duitsers: ze lieten er allemaal hun sporen na.

In het tweede deel gaat onze aandacht naar de natuur, het cultureel erfgoed en de hedendaagse samenleving.

Datum: 21/02/2019
Uur: 20:00
Uur van samenkomst: 19.30
Deuren open: 19.30
Plaats: ROESELARE
Adres: spilleboutdreef 1, 8800 ROESELARE
Plaats van bijeenkomst: zaal Komedie DE SPIL
Prijs leden: 6
Prijs niet-leden: 7
Thema: Andere culturen
Type: Evenement

De Griekse mythologie getuigt van grote vindingrijkheid en verbeeldingskracht. De ontdekking van het paleis te Knossos in het begin van de 20ste eeuw heeft de mythe dichter bij de werkelijkheid gebracht. In het eerste deel verkennen we Kreta en Santorini met de geschiedenis als rode draad. Grieken, Romeinen, Moren, Byzantijnen, Venetianen, Turken en Duitsers: ze lieten er allemaal hun sporen na.

In het tweede deel gaat onze aandacht naar de natuur, het cultureel erfgoed en de hedendaagse samenleving. De Witte Bergen hebben de hoogste toppen en de diepste ravijnen. Het gebied met de Samariakloof is beschermd als Nationaal Park. Slechts een vierde van het land is geschikt voor landbouw. Kreta produceert olijfolie, wijn, citrusvruchten en tomaten; toch is toerisme nu de belangrijkste bron van inkomsten

<
>
x