vtbkultuur Peer

Peer

Zenneprikkelende KnipoogDag in Brussel

Busuitstap Knipoogdag 2016

Datum: 20/03/2016 tot 01/01/1970
Uur: 09:30
Plaats: Brussel
Prijs leden: 30,00
Prijs niet-leden: 35,00
Type: Evenement
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

De bus doet verschillende opstapplaatsen in Limburg aan. Juiste locaties en tijdstippen worden tijdig meegedeeld. Aankomst in Brussel rond 09:30 u.

In de voormiddag kunt u vrij kiezen tussen volgende programma’s:

     - Volkse Marollen met een vleugje Art Nouveau

     - Hippe havenwijk met Tour&Taxis

     - Vlaamse cultuur in de Vijfhoek

Elk programma wordt begeleid door plaatselijke gidsen en door een afdeling van vtbKultuur Limburg. De bus pikt iedereen terug op volgens afspraak met de gids(en) en brengt iedereen naar de VUB-campus.

Het middagmaal vindt plaats in de VUB (zelfbedieningsrestaurant), Pleinlaan 2 te 1050 Elsene vanaf 12.00 u. tot 14.00 u. Op het menu staan soep, salad bar, hoofdschotel (keuze uit vier gerechten), dessert en drank (frisdrank, bier of glas wijn).

Daarna brengt de bus ons naar het Flageyplein.

Namiddag: Cultureel stadsfestival in Elsene van 14.00 u. tot 18.00 u.

Het Flageyplein is voor velen een bekend begrip. Tijdens de KnipoogDag woon je er in het voormalige radiogebouw jazz-concerten en een klassieke muziekwedstrijd bij. Vanop het plein kan je op eigen houtje verder op ontdekking gaan.

Een wandeling langs de vijvers van Elsene en de omliggende huizen in verschillende bouwstijlen brengt je bij een stukje zalig groen: de Abdij Ter Kameren. In de hoger gelegen wijken vind je “optrekjes” van de grootmeesters Paul Hankar en Victor Horta. Gidsen geven je er een woordje uitleg. In het Museum van Elsene vergaap je je aan werken van onder meer Paul Delvaux, René Magritte en Toulouse-Lautrec. Of wat denk je van het Meunier­museum in het voormalige atelier van de beeldhouwer? Hedendaagse kunst vind je dan weer in de talrijke galeries van het Rivoli-gebouw en in private kunstverzamelingen zoals Maison Particulière.

De Matongé-wijk bruist van het Afrikaanse leven. We laten je deze gemeenschap ontdekken door middel van workshops, tentoonstellingen en filmvoorstellingen. Nederlandstalige bewoners nemen je mee langs hun lievelingsplekjes en in het  Gemeenschapscentrum Elzenhof ontdek je diverse creatieve burgerinitiatieven.

Om 17.30 u. ben je welkom op het Flageyplein voor een afsluiter in stijl.

Praktisch:
Wanneer: Zondag 20 maart 2016.
Waar: Brussel; opstapplaatsen van de bus worden tijdig meegedeeld
Prijs: Leden 30,00 €, niet-leden 35 €. Lunch en bus inbegrepen
Inschrijving: met opgave van keuze ochtendprogramma, bij Peter Pholien voor 20 februari 2016, via e-mail naar peer@vtbkultuur.be of via GSM 0473/869985

Betaling: Na ontvangst van bevestiging van inschrijving, op rekening BE16 0017 5362 1974 van vtbKultuur Peer met vermelding “Knipoogdag 2016”

<
>
x