vtbkultuur Peer

Peer

Vogelsang - Monschau

Daguitstap naar het Nationaal Park Eifel in Duitsland.

Datum: 07/07/2018 tot 01/01/1970
Plaats: Ordensburg Vogelsang
Adres: Vogelsang 70, 53937 Schleiden (Duitsland)
Prijs leden: € 55,00
Prijs niet-leden: € 60,00
Thema: Architectuur
Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

De daguitstap brengt ons naar het Nationaal Park Eifel in Duitsland, waarbij we het vroegere “Kamp Vogelsang” en het gezellig stadje Monschau, de parel van de Eifel, bezoeken.

Voormiddagprogramma

Midden in het Nationaalpark Eifel ligt in de gebouwen van de voormalige NS-Ordensburg, één van de grootste bouwwerken van het nationaalsocialisme, het nieuwe Forum Vogelsang IP. Na de tweede wereldoorlog was het eerst een Brits, daarna een Belgisch militair oefenterrein. Sinds 2006 wordt hier een nieuwe locatie ontwikkeld, namelijk Vogelsang IP als “Internationale Plaats” voor tolerantie, diversiteit en een vreedzaam leven met elkaar.

Om 10.30 krijgen we onder leiding van een Nederlandstalige gids een rondleiding over het onder monumentenzorg staande deel van het plateau, waarbij we een kijkje nemen in de verschillende historische gebouwen, zoals de vroegere bioscoop voor de Belgische troepen.

Na een korte busrit naar Einruhr, zullen we  lunchen in Restaurant Eifelhaus, gelegen vlak aan de Rursee. Op het menu staan dagsoep, hoofdschotel en een ijsje als dessert. Er is keuze tussen een vlees-, vis- of vegetarische hoofdschotel:

 

 • Champignonschnitzel met verse champignons in roomsaus, frietjes en een fris slaatje;

 • Zalmfilet met romige citroenbotersaus, aardappelen en salade;

 • Vegetarische steak met verse champignons, slaatje en aardappelrösti.

Na het eten is er gelegenheid om eventjes te wandelen langs de oevers van de Rursee.

Namiddagprogramma

 

Om 14.00 vertrekken we richting Monschau. Monschau is een gezellig stadje met een middeleeuws stadsbeeld, idyllische vakwerkhuisjes en nauwe steegjes.

 

Om 15.00 worden we opgewacht door een Nederlandstalige gids voor een   wandeling “Monschau om te genieten”. Het wordt een interessante en amusante stadsrondleiding tussen de vakwerkhuizen en natuursteengebouwen. Bijkomend zullen we de kans krijgen om de lokale specialiteiten zoals “Dütchen”, “Vennbrocken”, “Printen”, Senf (mosterd), ijs en koffie te proeven.

 

Na deze degustatietocht, is er nog een uurtje vrije tijd, om op eigen tempo te genieten van een terrasje of Monschau verder te ontdekken.


 • Praktisch:

  → Prijs per persoon: All-in met bus, fooi chauffeur, gebruik audiosysteem, geleide bezoeken en middagmaal. Behalve consumpties bij middagmaal.
              Leden vtbKultuur:        € 55,00
              Niet-leden:                  € 60,00

  → Inschrijving: Voor 03 juni 2018 via mail naar peer@vtbkultuur.be of via telefoon 0473 869985.
  Gelieve bij inschrijving uw keuze van hoofdschotel te vermelden.

  → Betaling van deelnameprijs na ontvangst van bevestiging, op rekening BE16 0017 5362 1974 van vtbKultuur Peer met vermelding “Vogelsang - Monschau”.

  Na het afsluiten van de inschrijvingen zal elke deelnemer een mail krijgen met vermelding van de opstapplaats en uur van vertrek. 

   

  Inschrijvingen zijn afgesloten.

 

<
>
x