vtbkultuur Peer

Peer

Trier in de ban van Keizer Nero

3-daagse cultuurtrip naar Trier

Datum: 03/06/2016 tot 05/06/2016
Plaats: Trier (Duitsland)
Prijs leden: € 340,00
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Architectuur
Type: Meerdaagse uitstap/vtbKultuur-trip

Driedaagse provinciale cultuurtrip naar Trier

3 – 5 juni 2016: Trier in de ban van Keizer Nero

 

Vrijdag, 3 juni 2016                                                                                                            

Aankomst in Trier rond 10:30 u.; gelegenheid tot vrije terrasstop. Rond 11:15u. komen we samen aan de Porta Nigra die we aan de buitenzijde bezichtigen met een woordje uitleg over de Romeinse bouwkunst en -technieken. Vervolgens wandelen we naar de Hauptmarkt waar we een lichte lunch gebruiken in “Zur Steipe”. 

Om 14:00 u. bezoeken we in het Stadt­museum Simeonstift de tentoonstelling “Nero, Lust und Verbrechen”, over de mythe van Nero in de kunst. Na een korte wandeling met gelegenheid tot rustpauze worden we om 16:30 u. in de Dom verwacht voor een rondleiding.

Nadien pikt de bus ons weer op aan de Porta Nigra om ons naar ons hotel te brengen. We checken in in het hotel “Arcadia” (****) waar we twee nachten zullen verblijven. Op vrijdagavond genieten we van een drie-gangen-diner in het hotel.

Zaterdag, 4 juni 2016    

Om 09:00 u. worden we verwacht in het Landesmuseum voor een geleid bezoek aan de tentoonstelling “Nero - Kaiser, Künstler und Tyrann”. De tentoonstelling focust op de historische Nero en schetst een beeld dat nogal wat afwijkt van de gruwelijke voorstelling die we van hem hebben. Na dit bezoek kunnen we naar eigen keuze een koffiepauze inlassen (niet inbegrepen) en/of al een stuk door de vaste collectie kuieren. Wie dan “museum-moe” is kan even verpozen in de nabijgelegen parken of de Kaiserthermen (niet inbegrepen – € 3,00) of Basilica (gratis) bezoeken.

Om 12:30 u. worden we verwacht in de “Historischer Keller“ voor een lichte lunch.

Vervolgens brengt de bus ons naar de oever van de Moezel waar we inschepen voor een 2 uur durende boottocht door de vallei met haar wijnterrassen. Koffie met gebak aan boord is voorzien (inbegrepen). Daarna keren we terug naar ons hotel waar we even kunnen uitrusten van de belevenissen van de dag. Daarna zijn we klaar voor een “weinprobe” bij het “Weingut Deutschherrenhof“, met aansluitend een stevige grillmaaltijd.

Zondag, 5 juni 2016                                                                                          

Na het ontbijt en het inladen van de koffers in de bus gaan we opnieuw richting Landes­museum voor een bezoek aan de vaste collectie. U bezoekt op eigen ritme met audiogids, neemt desgewenst een (optionele) koffiepauze en sluit, indien u wil, af met een kuier in het park.

Om 12:30 u. is er een warme maar eenvoudige lunch voorzien vlak bij het museum.

In de namiddag maken we een wandeling tijdens dewelke we de Barbarathermen, de Romeinse brug en de middeleeuwse haven­kranen gaan bekijken. Op het einde van de wandeling pikt de bus ons op en keren we huiswaarts.

Tijdens de terugreis maken we nog een koffiestop (inbegrepen) in de omgeving van Bitburg.

 

Praktisch:

Deelname: € 340,00 pp in tweepersoonskamer, supplement 1pk: € 55,00 / exclusief voor leden. Niet inbegrepen: persoonlijke uitgaven, dranken (tenzij anders vermeld) en koffiepauze op vrijdag en zaterdag- en zondagvoormiddag.

Inschrijven bij Peter Pholien voor maandag 18 april 2016 via e-mail peer@vtbkultuur.be of via GSM 0473 869985. Betalen van het voorschot (€ 105,00 pp) dadelijk na bevestiging van de inschrijving op rekening IBAN BE16 0017 5362 1974 van vtbKultuur Peer. Pas dan is uw inschrijving definitief.

Onze partner: B & V Reizen – vergunning 3297

Belangrijk: Nog geen lid? Voor slechts 10 € is uw hele gezin lid tot einde 2016 en genieten zij van de ledenkorting van vtbKultuur in heel Vlaanderen!

 

 

<
>
x