vtbkultuur Peer

Peer

Stonehenge - Voorbij het Mysterie

Expo rond het mythische monument Stonehenge in het Gallo-Romeins Museum te Tongeren.

Datum: 05/12/2018 tot 01/01/1970
Uur: 10:00
Uur van samenkomst: 09:45
Plaats: Gallo-Romeins Museum
Adres: Kielenstraat 15, 3700 Tongeren
Prijs leden: € 38,00
Prijs niet-leden: € 40,00
Thema: Andere culturen
Geschiedenis en erfgoed
Type: Tentoonstelling

2500 v.Chr. In het zuiden van Engeland verrijst een indrukwekkend bouwwerk. Cirkelvormig, zoals de zon. Met gigantische rechtopstaande stenen. Vandaag staat de constructie bekend als Stonehenge. Ontdek er alles over in een intrigerende tentoonstelling. Afspraak in het Gallo-Romeins Museum op woensdag, 5 december 2018.

Wat is Stonehenge eigenlijk? Waarom ligt het net daar? Wie liet het grootse monument optrekken? En hoe gingen de bouwers concreet te werk? Recent archeologisch onderzoek biedt boeiende feiten en verrassende inzichten. Tegelijk roept het nieuwe vragen op. Het Gallo-Romeins Museum bundelt alle kennis in één grote expo: interviews met archeologen, kwaliteitsvolle 3D-visualisaties, mooie schaalmodellen, ... Authentieke grafvondsten getuigen van de feesten, ceremonies en begrafenisrituelen die het leven van de Stonehenge-mensen kleurden. Sfeervolle filmbeelden tonen een glimp van hun cultuur. vtbKultuur Limburg maakt er voor u een boeiende en leerrijke dag van in de lijn van onze traditie. De gidsen van het GRM zullen ons wegwijs maken doorheen dit boeiend verhaal.

Raak in de ban van Stonehenge: één van de grootste mysteries uit de menselijke geschiedenis.

We beginnen de dag om 10:00 u. met een lezing door dr. Jan Vaes die ons via de megalieten­culturen in Europa zal meenemen naar Stone­henge, wat we er over weten en wat nog niet.

De lunch gebruiken we in de brasserie 'Bazilik': soep met een broodje, koninginnenhapje met frietjes en een frisse salade. We sluiten af met een koffie. 

 

<
>
x