vtbkultuur Peer

Peer

Rhein/Neckar

7-daagse cultuurtrip

Datum: 12/06/2017 tot 18/06/2017
Plaats: Regio Rhein/Neckar (Duitsland)
Prijs leden: € 950,00
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Meerdaagse uitstap/vtbKultuur-trip
Beschikbare plaatsen: 40
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Provinciale zevendaagse all-in cultuurtrip:

Romantische Rhein – Neckar (Duitsland)

Van maandag 12 juni tot zondag 18 juni 2017

Op maandag 12 juni 2017 vertrekken we in een luxe bus van B & V Reizen naar de regio Rhein – Neckar. Aanleiding is de tentoonstelling “2 Räder – 200 Jahre” over de geschiedenis van de fiets. Karl Drais, die studeerde in Heidelberg was de uitvinder van de draisine, en vervolgens van de loopfiets, die hij in 1817 in Mannheim demonstreerde. Vandaar deze tentoonstelling.

Peter Pholien, die een groot deel van zijn loopbaan in de regio woonde, waarvan 11 jaar in Heidelberg, heeft met dit uitgangspunt deze zevendaagse trip in de steigers gezet.

Afwisseling zal troef zijn: cultuur gelardeerd met romantiek en oer-Duitse “Gemütlichkeit”. Van de Frankische en romaanse bouwstijlen tot het hedendaagse Technoseum. Een kasteeltuin om in te (ver)dwalen, romantische steden (Heidelberg), imposante kastelen en historische abdijen. Een uitstekend hotel te Bruchsal, een kennismaking met de betere Duitse keuken en een “Weinprobe” horen er zeker bij!

 

 

Maandag 12 juni 2017

 

We vertrekken omstreeks 07.30 vanuit Hechtel en rijden langs enkele oppikpunten in Limburg. Koffiepauze in een sympathieke Duitse “Raststätte”. Daarna verder naar Remagen, de plaats waar in maart 1945 de eerste geallieerde oversteek van de Rijn plaats vond. Middagmaal. Daarna wandelen we naar de locatie van de brug en bezoeken daar het Friedensmuseum. We zetten onze reis verder naar Bruchsal waar we inchecken in ons hotel en er het avondmaal nuttigen.

 

Dinsdag 13 juni 2017

 

Na het ontbijt rijden we naar Mannheim. In de voormiddag bezoeken we de tentoonstelling over 200 jaar geschiedenis van de fiets in het Technoseum. We lunchen in de “Arbeiterkneipe” in het Technoseum met een regionale broodmaaltijd. In de namiddag een bezoek aan het barokke slot gevolgd door een wandeling door de oude stad.

 

Woensdag 14 juni 2017

 

Na het ontbijt richting Heidelberg. In de voormiddag een geleide stadswandeling. We lunchen in een regionale “Kneipe” in de Altstadt: de “Kulturbrauerei Heidelberg”. ‘s Namiddags bezoek aan het slot via de kabelbaan met gelegenheid om verder omhoog te sporen naar het uitzichtspunt. In Heidelberg voorzien we ook wat vrije tijd. Terug naar Bruchsal voor het avondmaal.

 

Donderdag 15 juni 2017

 

Vandaag bezoeken we de prachtige kasteeltuinen van het slot van Schwetzingen met aansluitend lunch. In de namiddag een boottocht van Heidelberg tot Neckarsteinach langs de romantische kastelen in het Neckardal.

 

Vrijdag 16 juni 2017

 

Deze dag brengen we door in Speyer. De stad die zijn wereldfaam dankt aan de prachtige romaanse domkerk die we in de voormiddag bezoeken. Daarna lunch. In de namiddag een geleide stadswandeling en vrije tijd. We eindigen onze dag in Speyer met een “Genieβerprobe”, een wijnproeverij gecombineerd met een maaltijd.

 

Zaterdag 17 juni 2017

 

In de voormiddag bezoeken we een pareltje van Unesco-werelderfgoed: de voormalige cisterciënzerabdij van Maulbronn. In de Klosterschmiede smullen we van Maulbronner Maultaschen: zeg maar Duitse ravioli. De namiddag blijven we in Bruchsal: stads­wandeling met bezoek aan het slot met aansluitend vrije tijd.

 

Zondag 18 juni 2017

 

Na het ontbijt vatten we de terugreis aan. Onderweg, in Lorsch bezoeken we de unieke resten van de abdij met de “Kaisershalle”. Verder naar Bingen waar we lunchen en nog even genieten van het prachtige Rijndal met de Mäuseturm. Onderweg maken we nog één stop voor een vrije pauze in een Raststätte.

 

Praktisch:
Deelname: 950,00 € pp in een tweepersoonskamer, supplement 1pk: 75,00 € / exclusief voor leden.
Zoals altijd: all-in, met uitzondering van dranken en consumpties tijdens vrije pauzes.
Inschrijving: Voor 15 januari 2017 via e-mail peer@vtbkultuur.be of via GSM 0473 869985

Betaling: Na bevestiging van inschrijving, betaling van het voorschot (€ 350,00 pp) op rekening IBAN BE16 0017 5362 1974
van vtbKultuur Peer met vermelding “Rhein Neckar 2017”
Onze partner:
B & V Reizen – C 3297


<
>
x