vtbkultuur Peer

Peer

Noorwegen "Natuurparadijs"

Reisreportage van Jean-Pierre Demarsin

Datum: 16/02/2016 tot 01/01/1970
Uur: 20:00
Plaats: BICC 't Poorthuis, Zuidervest 2a, 3990 Peer
Plaats van bijeenkomst: Kleine Zaal
Prijs leden: € 5,00
Prijs niet-leden: € 7,00
Type: Reportage of lezing

Het zuiden van Noorwegen is een gebied met bergen en hoogplateaus, met dalen en met diepe fjorden, uitgeschuurd door rivieren en gletsjers. Jotunheimen is het hoogste berggebied van Noorwegen. In de omgeving van de Sognefjord staan de mooiste stavkerkjes. We bezoeken de steden Oslo en Bergen, het pittoreske stadje Stavanger en de art nouveau-stad ÅIesund. 

Trondheim beschouwt men als de poort tot Noord-Noorwegen, het land van de middernachtszon en van de Samen met hun rendieren.

De Lofoten zijn eilanden met schilderachtige landschappen en met idyllische vissershaventjes. De stad Tromsø was de thuishaven van de poolreiziger Roald Amundsen.

Vanuit Alta brengen we een bezoek aan de Sautso-canyon. De belangrijkste Samen-nederzettingen zijn Karasjok en Kautokeino. De meest noordelijke stad is Hammerfest.

Het "einde van de weg" bereiken we een eerste maal voorbij Kirkenes, aan de Russische grens. Een tweede maal eindigt de weg op de klippen van de Noordkaap, het ultieme doel van veel Noorwegen- reizigers.

 

<
>
x