vtbkultuur Peer

Peer

Musical Daens - NIEUWE DATUM !!!

Musical Daens in het Studio 100 Pop-Up Theater te Puurs

Datum: 14/02/2021
Uur: 18:00
Plaats: Studio 100 Pop-Up Theater
Adres: Schoonmansveld 18, 2870 Puurs
Prijs leden: € 65,00
Prijs niet-leden: € 67,00
Thema: Muziek
Podiumactiviteiten
Type: Podiumactiviteit - concert

Na het overdonderend succes van de spektakel-musicals 14-18 en 40-45, komt Studio 100 nu met de musical Daens.

De musical Daens neemt ons mee terug naar het Aalst van 1888. De bevolking werkt er onder erbarmelijke omstandigheden in de textielfabrieken: ze worden misbruikt en uitgebuit door de rijke fabrieksdirecteuren. Zo is de situatie die priester Adolf Daens (Peter Van de Velde), na een conflict met Bisschop Stillemans (Jo De Meyere), aantreft wanneer hij terugkeert in zijn geboortestad Aalst. De plaatselijke industrieel heeft de helft van zijn arbeiders ontslagen en wordt gesteund door de voorzitter van de Katholieke Partij. Daens verzet zich tegen deze ontslagen en tegen de wantoestanden in de textielfabrieken.

In zijn strijd krijgt Daens de steun van Nette (Free Souffriau), pas zeventien maar al kostwinner voor haar hele gezin. Ook de liberalen en de socialisten kiezen de kant van het volk. Eén van die socialisten is Jan De Meeter (Jelle Cleymans). Te midden van de sociale onrust en de barre levensomstandigheden ontstaat er een verboden liefde tussen het katholieke meisje en de doorwinterde socialist.

De regie en het script zijn in handen van Frank Van Laecke. Allard Blom zorgde voor de liedteksten en Dirk Bossé componeerde de muziek van deze prestigieuze musical.

De rijdende tribunes en decors zorgen voor een unieke, nieuwe versie van deze succesmusical. De onvergetelijke beleving voor publiek wordt gegarandeerd door het groots speelveld, state-of-the-art theatertechnieken en een kwalitatief audiosysteem met hoofdtelefoons dat eerder ook al zijn dienst bewees tijdens de spektakel-musical 40-45.

De voorstelling duurt ongeveer 2 uur en er is geen pauze voorzien.

De voorstelling gaat door in Puurs (kruising van de A12 en de N16). Er wordt busvervoer geregeld vanuit Limburg. De definitieve opstaplocaties en –tijdstippen worden later medegedeeld.

Foto’s © Studio 100

 

Praktisch:
Wanneer: Zondag 14 februari 2021 om 18.00 uur

Waar: Studio 100 Pop-Up Theater - Puurs (kruising van de A12 en de N16)
Prijs: Leden  € 65,00, niet-leden  € 67,00. Eersterangstickets incl. busvervoer.
Inschrijving: Bij Peter Pholien, peter.pholien@telenet.be, peer@vtbkultuur.be of via telefoon 0473 869985.
Betaling: Na bevestiging van inschrijving door overschrijving op rekening BE16 0017 5362 1974  van vtbKultuur Peer met vermelding “Musical Daens”. Inschrijving is pas definitief na betaling.

<
>
x