vtbkultuur Peer

Peer

KnipoogWeekend Westhoek - AFGELAST!

2-daagse cultuurtrip naar de Westhoek: Ieper en omgeving

Datum: 21/03/2020 tot 22/03/2020
Plaats: Hotel New Regina
Adres: Grote Markt 45, 8900 Ieper
Prijs leden: € 175,00
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Meerdaagse uitstap/vtbKultuur-trip

Busuitstap KnipoogWeekend

Westhoek: Ieper en omgeving

 

Zet 22 maart 2020 met stip in je agenda. Die dag organiseert vtbKultuur haar jaarlijks cultureel festival KnipoogDag. We verwelkomen je in de Westhoek, namelijk te Ieper en omgeving.

Wegens de afstand vanuit Limburg naar Ieper, organiseert vtbKultuur een KnipoogWeekend van zaterdag 21 maart tot zondag 22 maart 2020. vtbKultuur Limburg legt een bus in voor de deelnemers van de Limburgse afdelingen.

Reisprogramma

Zaterdag 21 maart 2020: Maaseik – Maasmechelen – Houthalen – Lummen – Watou – Poperinge – Ieper

Vertrekkende vanuit Maaseik en verschillende opstapplaatsen, bereiken we tegen de middag de Brouwerij Sint-Bernardus in Watou, waar we eten in de 360° rooftop ‘Bar Bernard’, met een prachtig panoramazicht op de regio.

Om 14.30 uur bezoeken we het Museumhuis Lucien De Gheus. Beeldhouwer en keramist Lucien De Gheus (1927-2013) leefde en werkte ruim 50 jaar, samen met zijn vrouw, in zijn woning en atelier, aan de rand van het stadscentrum van Poperinge. Achter de koperen voordeur stap je in de leefwereld van de kunstenaar. Elk detail werd door De Gheus ontworpen en getuigt van zijn creatieve veelzijdigheid. Je ontdekt er meteen zijn rijke oeuvre aan keramiek, gebrandschilderde ramen, tekeningen en schilderijen.

Omstreeks 16.45 uur rijden we naar het Hotel New Regina op de Grote Markt van Ieper, waar we inchecken. Na het 3-gangen avondmaal, maken we ons klaar om te wandelen naar de Menenpoort, waar we om 20.00 uur de Last Post plechtigheid bijwonen. VtbKultuur Limburg zal als socio-culturele vereniging een krans neerleggen.

Zondag 22 maart 2020: Ieper – Zonnebeke – Ieper – Lummen – Houthalen – Maasmechelen – Maaseik

Ochtendprogramma: In de voormiddag, van 10.00 tot 12.00 uur, nemen we deel aan de begeleide busrondrit ‘Littekens van de Groote Oorlog’ met een bezoek aan het Passchendaele Memorial Park te Zonnebeke (7 herinneringstuinen die aangelegd zijn in de symbolische vorm van een klaproos) en het Tyne Cot Cemetery Passendaele (de grootste Commonwealth begraafplaats op het vasteland en belangrijkste getuige van de bloedige slag van Passendale).

Lunch: Om 12.15 uur eten we een groepsmaaltijd, in de buurt van Zonnebeke.

Vrije bezoeken in de namiddag

Vanaf 14.00 uur, start het tweede gedeelte van de KnipoogDag vanop de Grote Markt te Ieper waar we al in de juiste stemming zullen komen met fijne straatanimatie. Vervolgens kunnen we de historische binnenstad vrij verkennen en deelnemen aan heel wat activiteiten.

We geven alvast enkele ingrediënten. Aan jullie om het meest smaakvolle menu samen te stellen!

  • Duik in het rijke verleden van Ieper en de Westhoek in het Yper Museum. Het decor van de Lakenhallen krijg je er bovenop cadeau.
  • Droom over het leven van de Ieperse adel in het Merghelynck Museum.
  • Luid één van de acht Ring Bells in de Saint George’s Memorial Church.
  • Beleef de interactieve verhalen van de kleine man uit de Grote Oorlog in het Flanders Field Museum en verneem er meer over de wederopbouw na de Eerste Wereldoorlog.
  • Kom op adem na de beklimming van de Belforttoren en kijk eindeloos naar de stad, het frontlandschap en de heuvels.
  • Gooi mee een balletje in het nieuwe buitenspel De Leeuwentoren, een mix tussen Kubb en petanque, aan de gelijknamige 14de-eeuwse toren van de vesting.
  • Laat je ogen fonkelen door de 23 prachtige glasramen in de Proostzaal van de Sint-Maartenskathedraal.
  • Luister naar het verhaal van de ongelukkige Godelieve van Gistel in het Sint-Jansgodshuis en de Godelievekapel.
  • Verneem meer over het Ieperse vestinglandschap in de Kazematten.
  • Geniet van de vele concertjes op de historische locaties.

De KnipoogDag sluiten we om 17.15 uur af ter hoogte van het evenementenplein Cultuurcentrum Het Perron. Het einde van het cultureel stadsfestival is voorzien om 18.00 uur.

Meer info vind je vanaf 15 januari 2020 op www.knipoogdag.be

 

Praktisch:

Deelname: € 175,00 per persoon in een tweepersoons- of twinkamer.
Supplement éénpersoonskamer: € 25,00. Exclusief voor leden vtbKultuur.
All-in (transport per bus, fooi chauffeur, gidsen, hotel half pension, citytax, maaltijden, entreegelden, deelname KnipoogDag) met uitzondering van persoonlijke uitgaven, dranken bij de maaltijden en het avondeten tijdens de terugreis.

Inschrijving
: Voor 14 februari 2020  via e-mail naar peter.pholien@telenet.be, peer@vtbkultuur.be of via GSM naar 0473 869985.

Gelieve te vermelden bij inschrijving indien u vegetarisch wenst te eten.

Betaling: Na bevestiging van inschrijving, betaling van het inschrijvingsgeld op rekening IBAN BE16 0017 5362 1974 van vtbKultuur Peer met vermelding “Ieper”.

Onze partner: B&V Reizen – Vergunning C3297

Vertrekuren: Worden later meegedeeld.

<
>
x