vtbkultuur Peer

Peer

Knipoogdag Mechelen

Jaarlijkse knipoogdag te Mechelen

Datum: 26/03/2017 tot 01/01/1970
Plaats: Mechelen
Prijs leden: € 35,00
Prijs niet-leden: € 45,00
Thema: Architectuur
Geschiedenis en erfgoed
Muziek
Type: Evenement

Ochtendprogramma: In de voormiddag kan u kiezen voor één van volgende activiteiten:

 • Bezoek aan de Wintertuin van het Ursulineninstituut
  (Onze-Lieve-Vrouw-Waver – groep L1)

In de 19e eeuw werd in Onze-Lieve-Vrouw-Waver het klooster van de Ursulinen en het bijbehorende luxueuze ‘Pensionnat de demoiselles’ opgericht. De prachtige wintertuin met glas-in-loodramen in art nouveau is niet alleen een beschermd monument maar ook uniek in België.

 • Bezoek aan Kazerne Dossin (Groep L2)

De Mechelse Kazerne Dossin is een unieke plaats van herinnering. Het was voor meer dan 25.000 joden en 350 zigeuners een verzamelkamp en letterlijk een wachtkamer van de dood. Ze werden er op treinen richting Auschwitz-Birkenau gezet en werden daar vermoord. Vandaag staat tegenover dit memoriaal een gloednieuw museum, een uniek ontwerp van architect bOb Van Reeth.

 • Boottocht en bezoek aan Martin’s Paterhof (Groep L3)

Scheep in voor een boeiende boottocht op de Binnendijle. Al varend kom je meer te weten over de bezienswaardigheden aan de oevers. Het Martin’s Patershof is ondergebracht in de voormalige kerk van de minderbroeders. Het viersterrenhotel biedt een adembenemend kader met booggewelven, statige zuilen en glas-in-loodramen.

Lunch: Voor de lunch (inbegrepen) wordt u volgens de groep waarvoor u inschrijft ingedeeld in een bepaald restaurant. Hierover is voorlopig niets bekend. In principe zijn hierbij de dranken niet inbegrepen.

Vrije bezoeken in de namiddag

Flaneer door Mechelen en ontdek de historische, moderne, charmante en supergezellige pareltjes. We zorgen voor een gevarieerd en bijzonder uitgebreid namiddagprogramma.

Deze hoogtepunten mag je niet missen: 

 • Ontdek één van de driehonderd beschermde Mechelse monumenten, waarvan er maar liefst vier erkend zijn als UNESCO-werelderfgoed.

 • Bewonder de installaties, films en performances van Contour, de biënnale voor bewegend beeld.

 • Geniet van een Maneblusser en kijk in verwondering naar circusacts.

 • Beklim de Sint-Romboutstoren, bezoek het stadhuis of Hof van Savoye en verstil even in Kazerne Dossin of de tuin van het Aartsbisschoppelijk Paleis.

 • Keer met OP.RECHT.MECHELEN terug naar de tijd van de Grote Raad toen Mechelen de Europese bakermat van justitie was.

 • Beleef de vele concerten van muziekensembles van het Conservatorium of één van de Mechelse harmonieën. 

Tussen 17.00 u. en 18.00 u. sluiten we de Knipoogdag af in stijl op het gezellige Cultuurplein aan de Minderbroedersgang, in de schaduw van de Sint-Romboutstoren.

Talm best niet met inschrijven: dit is een provinciale activiteit en zowel voor de bus als voor de voormiddagactiviteiten gelden quota die niet overschreden kunnen worden. Eerst komt, eerst maalt en op = op!

Meer info: www.knipoogdag.be

Praktisch:
Wanneer: Zondag 26 maart 2017; opstap en terugkeer afhankelijk van opstappunt, wordt later medegedeeld.
Waar: Diverse locaties in en nabij Mechelen.
Prijs: Leden 35 €, niet-leden 45 €, inbegreben alle toegangen tot de voormiddagprogramma’s, vervoer in luxe bus, fooi chauffeur, lunch (excl. dranken) en het namiddagaanbod.
Inschrijving: Vóór 17 februari 2017 bij Peter Pholien, peer@vtbkultuur.be of
0473 869985 met opgave van keuze van voormiddagprogramma en eventueel lidnummer.
Betaling: Na bevestiging inschrijving door overschrijving op rekening IBAN BE16 0017 5362 1974 BIC GEBABEBB van vtbKultuur Peer met vermelding “Knipoogdag 2017”. Inschrijving is pas definitief na betaling.

 

 

<
>
x