vtbkultuur Peer

Peer

Kent “De tuin van Engeland”

5-daagse cultuurtrip naar Kent, de tuin van Engeland.

Datum: 23/09/2019 tot 27/09/2019
Plaats: Best Western Abbots Barton Hotel, Canterbury (GBR)
Prijs leden: € 780,00
Thema: Architectuur
Geschiedenis en erfgoed
Natuur
Type: Meerdaagse uitstap/vtbKultuur-trip
Beschikbare plaatsen: 25

 “The Garden of England” is een historisch waardevol, groen en statig decor om gekoesterd te worden door elkeen die de klok even wil terugdraaien ...

Reisprogramma

Maandag 23 september 2019: Limburg – Calais – Folkestone – Rochester - Canterbury

Vroeg vertrek met een luxe touringcar vanuit Limburg naar Calais. Omstreeks 10:00 uur nemen we de shuttle en maken we de oversteek naar Folkestone. We rijden naar de prachtige streek van Kent via Rochester, waar we ook lunchen. Rochester was de woonplaats van de schrijver Charles Dickens. We starten met een bezoek aan Rochester Cathedral, Engelands tweede oudste kathedraal. We vervolgen onze weg naar Rochester Castle, strategisch gelegen en met een rijke geschiedenis van verwoestingen en heropbouw.

Daarna rijden we naar Canterbury, waar we inchecken in het Best Western Abbots Barton Hotel en later op de avond eten.

Dinsdag 24 september 2019: Canterbury – Chartwell - Canterbury

Na het ontbijtbuffet brengt de bus ons naar Chartwell, een domein met landhuis, enkele kilometers ten zuiden van Westerham. Het was de geliefde thuis van Sir Winston Churchill en zijn vrouw Clementine, die het in 1922 kochten. De enorme tuin ligt tegen een helling aan en heeft daardoor mooie vergezichten. Een gedeelte van de tuin is ommuurd en daar is ook de kruidentuin te vinden.

Na de lunch, rijden we terug naar Canterbury, voor een bezoek aan Dane John Gardens, een historisch park binnen de stadsmuren, dat dateert uit 1551. We wandelen langs de middeleeuwse stadsmuren die aan één kant van de tuinen liggen en wandelen daarna naar de top van de heuvel voor een uitstekend zicht op de stad. De stadsmuren en de laan met lindebomen zorgen voor een gevoel van ruimte en ontsnapping aan de drukke stad.

s’ Avonds genieten we van het avondeten in het hotel.

Woensdag 25 september 2019: Canterbury – Emmetts Gardens – Leeds Castle - Canterbury

Na het ontbijt gaan we in de voormiddag naar Emmetts Gardens die gekend zijn voor de zeldzame en exotische planten en bomen. The Weald, een bebost gebied, biedt onvergetelijke panorama’s en zeer mooie uitzichten.

Daarna rijden we naar Wakehurst Place waar we de mooie botanische tuinen ontdekken samen met de natuurlijke bossen. We brengen een bezoek aan Elizabeth House en het Kew’s Millennium Seed Bank Project die als doel heeft om 25% van alle wilde plantensoorten te vrijwaren van uitsterven.

Na de lunch bezoeken we Leeds Castle, één van de topkastelen van Engeland, gelegen op twee eilandjes in een meer De dikke muren beschermden in 1977 de Egyptische en Israelische onderhandelaars tijdens de vredesgesprekken voor het Midden-Oosten. We genieten van een wandeling door een wijds parklandschap naar de romantisch gelegen waterburcht. Een bezoek aan Culpeper Cottage tuin, wijngaard en doolhof mogen zeker niet ontbreken.

Daarna keren we terug naar het hotel voor het avondmaal.

Donderdag 26 september 2019: Canterbury – Royal Turnbridge Wells - Canterbury

Na het ontbijt brengt de bus ons naar de Royal Turnbridge Wells, een sierlijk mengsel van Georgian en Victoriaanse stijlen. Deze stad was de favoriete vakantiebestemming van Queen Victoria. Dit gebied is vooral bekend om zijn geneeskrachtige waterbronnen. We bezoeken dan ook de Chalybeate Spring, gevolgd door een wandeling op de Pantiles, de schilderachtige promenade met bogengalerijen.

Na de lunch, rijden we terug naar Canterbury, de kerkelijke hoofdstad van Engeland, waar we genieten van een vrij moment om de stad te ontdekken. Canterbury verenigt op harmonieuze wijze een middeleeuwse sfeer met een vleugje moderniteit.

Het avondmaal wordt opgediend in het hotel.

Vrijdag 27 september 2019: Canterbury – Ashford – Dover – Calais - Limburg

Na het ontbijt nemen we de tijd om Ashford te ontdekken en genieten we van het allerbeste dat een marktstad kan bieden met de kenmerken van een moderne stad. We maken een stadswandeling en ontdekken de nauwe steegjes met huizen uit de Middeleeuwen, de Georgian en de Jacobean periode. We rusten even uit aan de fontein die herinnert aan de belangrijke periode van Ashford als stad aan de spoorlijn. We lopen even om de hoek en staan oog in oog met een tank uit de Eerste Wereldoorlog.

We lunchen in een lokaal restaurant tussen Ashford en Dover.

Daarna brengt de bus ons naar de White Cliffs of Dover, de prachtige krijtrotsen, waarop Dover Castle is gebouwd. Na de oversteek met de shuttle, rijden we terug huiswaarts.

 

Praktisch:

Deelname: € 780,00 per persoon in een tweepersoonskamer.
Supplement éénpersoonskamer: € 180,00. Exclusief voor leden vtbKultuur.
All-in (transport per luxe bus, shuttle, Nederlandstalige gids gedurende de ganse periode, hotel, entreegelden, maaltijden, audioguide systeem) met uitzondering van persoonlijke uitgaven, dranken bij de maaltijden, consumpties tijdens vrije periodes en vrijblijvende fooien voor de gids en de chauffeur.

Inschrijving: Voor 23 juli 2019  via e-mail naar peter.pholien@telenet.be, peer@vtbkultuur.be of via GSM naar 0473 869985.

Betaling: Na bevestiging van inschrijving, betaling van het voorschot
(€ 250,00 per persoon) op rekening IBAN BE16 0017 5362 1974 van vtbKultuur Peer met vermelding “Kent”.

Annulatie & bijstandsverzekering: 6% van de reissom. Indien gewenst, gelieve te vermelden.

Onze partner: City Trip Travel bvba, Vergunning A6259.

Opstapplaatsen & vetrekuren: Worden later meegedeeld.

<
>
x