vtbkultuur Peer

Peer

Het Zwanenmeer

Balletvoorstelling "Het Zwanenmeer" met muziek van Tchaikovsky

Datum: 18/10/2019
Uur: 20:00
Plaats: Ethias Arena
Adres: Gouverneur Verwilghensingel 70, 3500 Hasselt
Prijs leden: € 53,10 (Cat 1) - € 44,00 (Cat 2)
Prijs niet-leden: € 53,10 (Cat 1) - € 44,00 (Cat 2)
Thema: Muziek
Podiumactiviteiten
Type: Podiumactiviteit - concert

Meer dan een eeuw na zijn creatie, is "Het Zwanenmeer’" nog steeds het meest gedanste en voor velen ook het mooiste ballet ter wereld. Het is een onsterfelijk sprookje over liefde en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis, gesymboliseerd door de zwarte en witte zwanen, Odile en Odette. De dansers brengen de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette tot leven. "Het Zwanenmeer", met de onvergetelijke muziek van Tchaikovsky, is ongetwijfeld één van de meest romantische verhalen die ooit op muziek zijn gezet. Dit meesterlijke stuk bevat alle rijke elementen van het romantische ballet uit de 19e eeuw, en is een hoogtepunt van de klassieke dans zoals we die vandaag kennen.

1895 werd een mijlpaal in de balletgeschiedenis, dat jaar werd namelijk "Het Zwanenmeer" in een bewerkte uitvoering van de befaamde choreografen Petipa en Ivanov en componist Tchaikovsky opgevoerd. De klassieker der klassiekers was ontstaan. Ballet zou nooit meer hetzelfde zijn.

Het Zwanenmeer vertelt het romantische verhaal over de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette. Odette, koningin van de zwanen, is samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd door de kwaadaardige tovenaar Von Rothbart. Zij leven als zwanen en kunnen enkel rond middernacht hun menselijke vormen aannemen. Alleen echte en zuivere liefde kan deze betovering doorbreken.

Wanneer prins Siegfried het meisje Odette ziet, is hij op slag verliefd en wil hij er alles aan doen om de vloek op te heffen. Maar Von Rothbart kan dat echter niet toelaten en bedenkt een vreselijk plan om de twee geliefden uit elkaar te houden.
 
Prijs: Cat 1 kaarten aan € 53,10 i.p.v. € 59,00 en Cat 2 kaarten aan € 44,00 i.p.v. € 49,00.

Opgelet: er wordt geen transport ingelegd. Iedereen voorziet in zijn eigen vervoer. Carpoolen is eventueel mogelijk.

Inschrijving: voor 19 september 2019.

Aanmelden bij Peter Pholien: 0473/869985, peter.pholien@telenet.be of peer@vtbkultuur.be
 
Betaling : Na bevestiging van de inschrijving, door overschrijving van het inschrijvingsgeld (Cat 1 of 2) op rekeningnummer IBAN BE16 0017 5362 1974 van vtbKultuur Peer met vermelding "Zwanenmeer".
 
Foto © Ethias Theater

<
>
x