vtbkultuur Peer

Peer

De wereld van Bruegel in zwart en wit

Bezoek aan het Vlaamse Parlement en Nocturne met exclusief bezoek aan de tentoonstelling “De Wereld van Bruegel in zwart en wit”.

Datum: 07/11/2019
Plaats: Koninklijke Bibliotheek van België
Adres: Keizerslaan 4, 1000 Brussel
Prijs leden: € 25,00
Prijs niet-leden: € 28,00
Thema: Beeldende kunst
Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 33

Iedereen kent Bruegel als schilder, maar wist je dat Bruegel in zijn tijd vooral bekend was om zijn prenten? De meester was een pionier in grafische kunsten. Naast zijn bekende geschilderde oeuvre ontwierp hij meer dan zeventig prenten die nauwgezet door vooraanstaande graveurs werden uitgevoerd. 

Het Prentenkabinet van de Koninklijke Bibliotheek bezit het volledig grafisch oeuvre van Pieter Bruegel de Oude.  

Zo’n 450 jaar geleden, in de 16e eeuw, was Vlaanderen het centrum voor de productie van en handel in prenten. Bruegel en zijn uitgever, Hiëronymus Cock, speelden een sleutelrol hierin. Hun meesterlijk vakmanschap en ondernemingszin staan centraal in de tentoonstelling. Het wordt een unieke ervaring die je meevoert in de leefwereld van Bruegel en zijn tijdgenoten. De tentoonstelling “De wereld van Bruegel in zwart en wit” neemt je mee in de wereld van deze Vlaamse meester.  Ontdek tijdens de tentoonstelling hoe het proces verliep, van tekening tot prent en duik mee in Bruegels imaginaire wereld waarbij je je laat verrassen door de bijzondere figuren en details.

Om 19u30 is er een exclusief vtbKultuur bezoek met inleiding en een vrije rondgang.

Maar eerst bezoeken we het Vlaamse Parlement. Hier krijgen we van 14u00 tot 15u30 een geleid bezoek, dat we eindigen met een gesprek met een Limburgse parlementariër bij een tas koffie (en vlaai?).

Hier nemen we ook een avondmaal (niet inbegrepen in de prijs), waarna we samen wandelen naar de Koninklijke Bibliotheek voor de nocturne. 

Deze daguitstap wordt georganiseerd door de afdeling Maaseik en er is een opstapplaats Carpoolparking Houthalen voorzien. Vertrek Houthalen: ± 12u30 (wordt later bevestigd).
Vertrek vanuit Brussel: ± 21u45.

Foto © visitflanders.com

Praktisch:

Deelname: € 25,00 voor leden vtbKultuur, € 28,00 voor niet-leden.
Inbegrepen: Bus, fooi chauffeur, toegang en gids Koninklijke Bibliotheek, bezoek aan Vlaams Parlement.
Avondmaal:
 Er is een optie om in het Vlaams Parlement te eten. Meer later.
Inschrijving: Maximum aantal deelnemers: 33. Inschrijven bij Jos Kalders, Tel: 0498 334777 of e-mail joskalders@skynet.be of bij Hugo Dreesen, Tel: 0489 737745 of e-mail dreesenhugo@hotmail.com
Opgelet: De toegangskaarten voor de tentoonstelling Bruegel moeten in september worden aangekocht. Daarom na inschrijving graag het inschrijvingsgeld storten op rekening BE76 7350 2752 9695 van vtbKultuur Maaseik. Pas na ontvangst van betaling, is uw inschrijving definitief.

<
>
x