vtbkultuur Peer

Peer

Daguitstap naar Bonn - BTHVN2020 - AFGELAST!

Busuitstap naar Bonn (Duitsland) ter gelegenheid van het jubileumjaar BTHVN2020.

Datum: 04/04/2020
Plaats: Beethoven-Haus
Prijs leden: € 70,00
Prijs niet-leden: € 75,00
Thema: Muziek
Type: Groepsbezoek

Ter gelegenheid van de 250e geboortedag van de grote componist en visionair Ludwig van Beethoven (1770-1827) bezoeken wij z’n geboortestad Bonn.

In de voormiddag bezoeken we in de Bundeskunsthalle de tentoonstelling “Beethoven – Wereld. Burger. Muziek.” De tentoonstelling toont de belangrijkste woon- en werkplaatsen van Beethoven en verbindt deze met zijn muzikale werk. Bij de verschillende thema’s worden telkens muzikale meesterwerken toegewezen. Verder worden er unieke, originele museumstukken en iconische portretten getoond, die de persoonlijkheid van de componist weergeven. Gedurende deze Nederlandstalige rondleiding, ontdekken we niet alleen de werkwijze van de componist, maar ook de cultuurhistorische context van zijn leven en werk.

Na de lunch, in het Restaurant Bönnsch, wandelen we naar het geboortehuis van Ludwig van Beethoven. We krijgen een inleiding over het Beethoven-Haus. Daarna bezoeken we in kleine groepjes het museum, waar we in de 12 ruimtes een dieper inzicht in het leven en werk van de grote componist krijgen. We eindigen ons bezoek met een pianoconcert, waarbij we genieten van Beethovens muziek gespeeld op een historische Hammerflügel (Fortepiano) uit 1824.

Daarna is er nog vrije tijd om de stad Bonn verder te ontdekken en op het Münsterplatz het monument ter ere van Beethoven te bekijken.

Omstreeks 17.30 uur vertrekken we richting Limburg.

© Bundeskunsthalle/Beethoven Haus Bonn

Praktisch:

→ Prijs per persoon: All-in met bus, fooi chauffeur, geleide bezoeken, concert en middagmaal. Behalve consumpties bij het middagmaal.
            Leden vtbKultuur:       € 70,00
            Niet-leden:                  € 75,00

→ Inschrijving: Voor 15 maart 2020 via mail naar peer@vtbkultuur.be, peter.pholien@telenet.be of telefonisch op het nummer 0473/869985.
Gelieve bij inschrijving te vermelden indien u vegetarisch wenst te eten.

→ Betaling van deelnameprijs na ontvangst van bevestiging, op rekening
BE16 0017 5362 1974 van vtbKultuur Peer met vermelding “Bonn”.

→ Voorziene opstapplaatsen: Hechtel (B&V Reizen), Carpoolparking Houthalen, Parking Kinepolis Hasselt en Carpoolparking Maasmechelen.

<
>
x